AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.
Milletvekili Mustafa Şahin Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek Mustafa Şahin’e kendilerini ziyaret ettikleri için teşekkür ederek Mustafa Şahin’e çiçek verdi.
Kayısıya en büyük desteği AK Parti Hükümetinin verdiğini belirten Şahin, “Kayısı ilgili hep hükümet kaysıya destek vermedi, şunu yapmadı bunu yapmadı denir. Bu kısmen doğrudur, yani bugün vatandaşlarımız artık karşılaşmış oldukları hangi alanda olursa olsun bütün destekleri hükümetten beklemektedirler ama normalde her şeyin imdadına hükümetin koşmasını beklemekten ziyade bunu kendimiz nasıl çözebiliriz, nasıl formüller üretebiliriz, ne kadar geliştirebiliriz bunu nasıl ileri götürebiliriz şeklinde araştırmalar yapmak zorundayız. Malatya’da geçen yıl kayısı birlikleri kuruldu ama maalesef değişik bir takım sebeplerden dolayı çiftçilerimiz çok fazla fayda ve destek göremedi, nihayetinde de artık kendi kendisi fes etme noktasına geldi. Ben eminim bu önümüzdeki dönem içerisinde kayısı ile alakalı kaysının ürün çeşitliliğinin biraz daha yaygınlaştırılması, ürün pazarının istikrarının oluşturulması, ürün pazarlarının biraz daha genişletilmesi ve ortak bir birlikteliğin ve fiyat birlikteliğin sağlanması noktasında yine çözümler ve formüller üretilecektir” ifadelerini kullandı.
Ziyarette güdeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Şahin, Ortadoğu’nun bir ateş çemberi altında olduğunu ifade ederek, “Hemen güney sınırımızda Hatay’dan, İran’a, Irak’a kadar olan bir koridorda bir Kürt devletinin oluşması için gayret gösteren Emperyalist güçlerin heveslerini inşallah kursaklarında bırakacağız. O bölgede bir takım emellerin var olduğunu biliyoruz, PYD ve IŞİD denilen terör örgütlerinin serbestçe cirit attıkları Suriye’de istikrarın oluşmasında yanayız. 200 yıl önce Osmanlının başına getirilenlerin benzerini bugün Arap coğrafyasında görüyoruz” dedi.
Koalisyon süreci hakkında da konuşan Şahin, “Biz 7 Haziran’dan sonra 18 milletvekili ile iktidardan indirilmiş olduk ama yine birinci partiyiz birinci parti olarak da vatandaşlarımız bizden çok ciddi şeyler bekliyor eğer bu ülkede koalisyon kurulacaksa mutlaka AK Parti’nin başbakanlığında bir siyasi parti ile beraber bir koalisyon kurulmalı” şeklinde konuştu.
Ülkede güçlü bir koalisyon kurulacağından şüphesi olmadığını sözlerine ekleyen Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Koalisyona MHP ve CHP yanaşmamış olsalar bile inşallah önümüzdeki süreç içerisinde seçim yapılsa bile tekrardan istikrarlı bir hükümetin kurulacağından ümidimi kesmedim”