Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ndeki (ÇOMÜ) seçimleri ikinci sırada tamamlayan Prof. Dr. Yücel Acer'i, rektör olarak atadı.
ÇOMÜ'de, geçen 26 Şubat'ta, Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Troya Kültür Merkezi'nde yapılan rektörlük seçimlerinde 689 öğretim üyesinden 670'i oy kullandı. Dört adayla gidilen seçimde, Prof. Dr. Sedat Laçiner 237 oy, Prof. Dr. Yücel Acer 180 oy, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz 163, Prof. Dr. Arzu Mirici 78 oy aldı. Ayrıca aday olmayan Prof. Dr. Sefa Dereköy, Prof. Dr. Mustafa Sacar, Prof. Dr. Olcay Hisar ve Prof. Dr. Ahmet Gökkuş'a ise sandıktan birer oy çıktı. YÖK'e 6 adayın ismi gönderileceğinden 1'er oy alan 4 öğretim üyesi arasında yapılan kura çekiminde Prof. Dr. Sefa Dereköy ve Prof. Dr. Olcay Hisar'in isimleri çıktı. Sandıkta en çok oyu alan dört aday ile Prof. Dr. Dereköy ve Prof. Dr. Hisar'ın isimleri YÖK'e bildirildi. YÖK, bu isimlerden seçimde ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Yücel Acer'i birinci sırada, üçüncü sırada yer alan Prof. Dr. Muammer Karaayvaz'ı ikinci sırada ve 57 oy farkla sandıktan birinci çıkan mevcut rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in ismini ise üçüncü sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu üç isimden Prof. Dr. Acer'i rektör olarak atadı.
Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünün kutlandığı bugün Cumhurbaşkanlığı'nın resmi web sitesinden 'Rektör Atamaları" başlığıyla yayınlanan duyuruda, "Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sı'nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından atanan 7 rektörün ismini açıkladı. Buna göre ÇOMÜ Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Yücel Acer'in ataması yapıldı" denildi.
LAÇİNER'İN EKİBİNDE GÖREV ALIP, AYRILMIŞTI
Yeni Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, görevi devralacağı Prof. Dr. Sedat Laçiner'in ekibinde 1.5 yıl rektör yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, aralarındaki uyumsuzluk nedeniyle bu görevden ayrılmış ve kadrosuyla birlikte 2014'ten itibaren Ankara Yıldırım Beyaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak göreve başlamıştı. Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Acer, ABD'de de Hawaii Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde doktora sonrası çalışmalar yapmış, Kara Harp Okulu, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ankara Atılım Üniversitesi, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi ve Adalet Akademesi'nde dersler vermişti.

FOTOĞRAFLI