Kar kalınlığının 50 santimetreyi geçtiği Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde aç kalan keklikler için yol kenarlarına yem bırakıldı.
İlçenin yüksek kesimlerinde yaban hayatını destekleme çalışmaları kapsamında Sarıveliler Avcılar, Atıcılar, Doğa ve Ormanları Koruma Derneği üyeleri ile AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Canbolat, yoğun kar yağışı nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veren başta keklik, çırık ve diğer kuş türleri için yol kenarlarına yem bıraktı. Sarıveliler Avcılar, Atıcılar, Doğa ve Ormanları Koruma Derneği Başkanı Abdullah Çetin, yaban hayvanı popülasyonundaki azalmayı önlemek, tabiattaki doğal dengeyi korumak için her yıl kış şartları ağırlaştıkça düzenli olarak yemleme çalışmaları yapılacaktır" dedi.
AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Canbolat ise, tüm hayvan severlerin ve vatandaşların şu günlerde bu konuda çok hassas davranması gerektiğini belirterek, “Hayvanların da hayat hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek vermeliyiz. Özellikle bahar döneminde çekirgelerin yoğun olduğu yerlerdeki keklik ve benzeri kuş türleri için yemleme yapılması, o bölgelerde bu tür hayvanlar için avlama yapılmayarak keklik popülasyonunun çoğalmasını sağlamalıyız" şeklinde konuştu.
Daha sonra getirilen çuvallardaki yemler kuşların uğrak verdiği yol kenarlarına bırakıldı.