Star gazetesinin haberine göre; Toplanan himmet paralarının FETÖ’nün lüks yaşamına aktığı, Maliye Bakanlığı’nın Vergi Denetimi Müfettişlerinin çalışması sonucu bir bir tescillendi. Örgütün en önemli finans kaynağı olan Akın İpek’in Koza Holding’ine ait, tanesi 30 bin TL’lik altın muslukları, metresi 48 bin TL’lik seramikleri olanMarmaris’teki Angel’s Peninsula Hotel FETÖ’nün ücretsiz konaklama merkezine dönüştürüldüğü tescillendi. 17-25 Aralık darbe girişiminden bir gün önce AK Partimilletvekilliğinden istifa eden, 15 Temmuz darbe girişiminden önce de ABD’ye kaçan Hakan Şükür’ün FETÖ ilişkisinin karşılığını lüks olarak aldığı kayıtlara geçti. FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle kayyuma devredilen Koza- İpek Holding’e ait 7 yıldızlı otelde başta Şükür olmak üzere çok sayıda ünlü ismin para ödemeden kaldığı vergi müfettişlerinin incelemelerinde ortaya çıkarıldı.  En düşük gecelik oda kiralama bedeli 900 TL’den başlayan ve kral daireleri için 8 bin TL’ye kadar yükselen otelin İpek tarafından kâr sağlamadan işletildiği, paralel yapının toplantıları ile misafirlerini ağırlamak için kullandığı ve ücret alınmadığı incelemelerde belirlenmişti.
 
EVDE DE LÜKS TARİFE
Öte yandan yine İpek Holding’e ait  Ankara Oran Park’taki ultra lüks bir dairenin Hakan Şükür’e milletvekilliği döneminde gecekondu fiyatına kiralandığı da tescillendi. Müfettişlerin incelemesinde sadece iki yıllık süre içerisinde 34 bin liralık emsal kira bedeli farkı ortaya çıktı.
 
YURT DIŞINA 7 MİLYAR DOLAR KAÇIRDI
FETÖ’cülere lüks kıyaklar yapan ve Fetullah Gülen için ‘Bir gülüşüne tüm mal varlığımı veririm’ diyen işadamı Akın İpek’e ait Koza-İpek Holding’e 1 milyar Türk Lirası’nın üzerinde vergi cezası kesildi. Bazı şirketlerle ilgili ise suç duyurusunda bulunuldu. FETÖ’yü finanse ettiği tescillenen Akın İpek, yurt dışına kaçmadan önce  Bahreyn,Malta ve Kıbrıs’taki hesaplara 7 milyar 40 milyon dolar usulsüz transfer gerçekleştirdi.

Kaynak: Star