Samsun’da Baruthane Ortaokulunun “Sağlıklı Nesiller, Mutlu Gelecekler Projesi”nin tanıtım töreni Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde yapıldı.

Okulun halk oyunları gösterisi ile başlayan program, okulun tanıtım filmi gösterimi, şiir ve koro dinletisi ile devam etti.

“Çiftli, Türkiye’de aktif bir şekilde spor yapan tek okuluz”

Projenin açış konuşmasını yapan Baruthane Ortaokulu Müdürü Süleyman Çiftli, ‘Sağlıklı Nesiller, Mutlu Gelecekler Projesi’ni anlattı. Eğitimde farklı bir model oluşturmak istediklerini söyleyen Baruthane Okul Müdürü Süleyman Çiftli, “Ayrıcalıklı eğitim anlayışıyla eğitimi dört duvar arasında sınırlamıyoruz. Türkiye’de aktif bir şekilde spor yapan tek okuluz. 18 farklı spor branşının yanı sıra öğrencilerimizi sanat ve bilimle buluşturarak değerler eğitimi veriyoruz” dedi.

“Maarif Hareketi tüm okullara hareket getirdi”

Baruthane Ortaokulunun eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla öne çıktığını ifade eden İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından başlatılan Maarif Hareketi’nin tüm okullara hareket getirdiğini ve eğitimde hizmet konusunda olumlu sonuçlar alındığını kaydetti.

“Pilot uygulama tüm okullarda yaygınlaşacak”

Baruthane Ortaokulunun mevcut eğitim politikasının bir pilot uygulama olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Okulun elde ettiği bu başarının tüm okullarda yaygınlaştıracaklarını ifade etti. Okul Müdürü Süleyman Çiftli’ye, okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür eden Esen, “Ortaya çıkan bu başarılı sonuçlar, bize ilimizdeki akademik başarıyı artırmaya yönelik bir ihtiyacın olduğunu göstermektedir. Eğitimin ana meselesi, değerler eğitimini de kapsayan sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklerle akademik başarısı yüksek, milli, ahlaki ve çağdaş değerlerle harmanlanmış bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.

Tanıtım programının sonunda Sağlıklı Nesiller ve Mutlu Gelecekler Projesi’ne katkı ve destek veren resmi ve özel kurum müdür ve yöneticilerine plaket takdimi yapıldı.

Tanıtım törenine ayrıca Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Samsun Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, okul müdürleri, mahalle muhtarları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.