İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret etti.
Gaziler Derneği Temsilcilik Binası önünde Şube Başkanı Ahmet Diril ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, ziyarette yaptığı konuşmada, " Öncelikle vefat eden Kore Gazimiz Kemal Ertut için başımız sağolsun, Allah rahmet etsin, Allah yakınlarına sabır versin" dedi.
Ziyarette gazilerin sorunlarını dinleyen devlet olarak her zaman şehit ailelerin ve gazilerin yanında olduklarını söyleyen İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, gazilik unvanının çok önemli olduğunu belirterek, şehit ve gazi aileleri için gereken her türlü kolaylığın sağlanmasının gerekliliğini belirtti. Kaymakam Atlamaz, " Gazilerimiz, Şehit ailelerimiz bizim en çok değer verdiğimiz unsurlardır. Gazi olmak için yaralanmak gerekmiyor. O savaşta yer alan ve sağ kalan herkes gazidir. Devletimiz kendisi için mücadele edeni unutmamıştır. Unutmuyor ve şehitlerine olduğu gibi gazilerine de sahip çıkıyor. Onların sevinci sevincimiz, derdi derdimizdir. Her zaman her konuda onların yanı başında olacağız" diye konuştu.
Samsun’da Yaşayan Kore Ve Kıbrıs Gazilerimiz için anılarıyla ilgili video çekimi yaptırılıp ileri nesillere hatıraların aktarılabileceğini ifade eden ve bunun için talimat verdiğini hatırlatan Kaymakam Atlamaz," "Gazilerimiz için uygun zaman ve yerlerde hatıra ve gazilerimizden anı olması için CD oluşturacağız. Gazilerimiz, oluşturacağımız CD ile yaşatılmış olurlar. Ayrıca, sizler için yaz döneminde Çanakkale’ye gezi düzenlemek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek derneklerinin sorunlarını ve yaptıkları çalışma ve projeler hakkında bilgi veren Başkan Ahmet Diril, "Gazilere maddi ve manevi her konuda destek olan Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri her zaman onurlandırıp, gururlandırıyorsunuz. İnşallah biz de şehit ve gazilerimize dualar ederek onlara minnetimiz, saygımızı göstermeye çalışacağız. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanlığı olarak Samsun’ da bulunan İstiklal Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmış gazilerimizi bir çatı altında topladık ve toplamaya da devam ediyoruz. Biz gaziler olarak Samsun İlimiz’ de yapılan etkinlikler dışında komşu il ve ilçelerimizin de etkinliklerine kıyafetlerimizle katılıyoruz" dedi.
Ziyarette Kaymakam Atlamaz’a İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat’ da eşlik etti. Polat Vefat eden Kore Gazisi Kemal Ertut için dua etti. Fikir alışverişlerinin de gerçekleştiği ziyarette, Kaymakam Turan Atlamaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril’e Kaymakamlığın eseri olan “Samsun’da Yaşayan Kore Gazilerimiz” adlı kitaptan elli adet hediye etti.