Şanlıurfa’nın Akçakale Sınır Kapısı’ndaki yoğunluk artarak devam ediyor. Şu anda Türkiye ile Suriye arasında insan geçişinin Akçakale Sınır Kapısı ile Suriye Tellabyat Sınır Kapısı’nda yoğun olduğu bildirildi.

Akçakale Sınır Kapısı'nın, son bir ay içerisinde günlük 600 ile bin kişinin geçiş yaptığı ve sınıra yakın bölgelerindeki çatışmalarda yaralıların en çok kullandığı sınır kapısı olduğu ifade edildi. Diğer yandan bir ay önce pamuk toplamak için Türkiye’ye geçiş yapan Suriyelilerin ülkelerine dönüş yapmaya çalıştığı görüldü.

Türkiye’nin Suriyelilere çok büyük katkılarının olduğunu dile getiren Suriyeli İsmail el Humeydi adlı vatandaş, “Türk devleti ve Türk halkının Suriyeli vatandaşlara çok büyük yardımları olmuştur. Suriyeliler bu kapı sayesinde her türlü ihtiyaçlarını görerek ülkelerine dönebilmektedirler. Hiçbir ülke Türkiye’nin yaptığı yardımlar kadar yardım yapmamıştır. İşte Arap ülkeleri ortada. Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan Türkiye’nin yaptığı yardımı yapamadı. Suriyeliler Türkiye sayesinde hayatta kalabilmektedirler. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Erdoğan” dedi.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğunluğun akşam saatlerine kadar devam ettiği görüldü. Yoğunluğun ay sonuna doğru devam etmesi beklenirken, Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınmaya çalışanların sayısı gün geçtikçe artıyor.