18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitler Günü münasebetiyle Oltu’da da bir dizi etkinlik düzenlendi.
Sabah saat 09.45’te Aslanpaşa Şehitliğindeki Anıta çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı Ömer Murat Demirci ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’in şehitlik defterini yazmalarının ardından Üsteğmen Yavuz Cebeci tarafından günün anlam ve öneminin belirtildiği bir konuşma yapıldı.
Protokol, şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bırakıp dualar ettikten sonra 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitler Günü etkinliği için Oltu Orta Okulu’nda hazırlanan programa geçildi.
Oltu Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programının açılış konuşmasını okul müdürü Kahap Erdoğan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ferhat Akbulut’ta günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Çanakkale Zaferi’nin tarihten silinmek istenen bir milletin yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını, milletini ve mukaddesatını canı pahasına savunduğu bir Kahramanlık Destanı olarak tüm dünyanın hafızasında yer ettiğini belirtti.
Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma programında öğrenciler Çanakkale konulu şiirler eşliğinde kahramanlık türkülerinden örnekler verdi. Çanakkale’yi anlatan slayt ve video sunumuyla daha da zenginleştirilen anma programında öğrenciler, protokole birer karanfil hediye etti.
Programın son bölümünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.
Oltu Orta Okulu Salonu’nda gerçekleştirilen anma programına; İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı Ömer Murat Demirci, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Kayıkçı, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.