Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda, İmam Hatip Ortaokullarında ilk defa eş zamanlı olarak ders programları ve kazanımlarla uyumlu, yapılandırmacı eğitim sistemine uygun olarak; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Hz. Muhammed’in Hayatı, Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Arapça derslerini kapsayan 100 soruluk Arapça Deneme Sınavı yapılacak.
Ensar Vakfı Bayburt Şubesinin ana sponsorluğu ve Hayırseverler İmam Hatip Orta Okulu ile Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi iş birliği ile Bayburt’taki bütün imam hatip ortaokulu ve imam hatip ek şubelerinde gerçekleştirilecek sınavda dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. 31 Mart 2015 tarihinde saat 10.00-12.00 arasında uygulanacak sınavda öğrenciler, ilk defa çoktan seçmeli mesleki dersler sınav sorularını çözmenin heyecanını yaşayacak.
İmam Hatip Ortaokulu Mesleki Dersler Deneme Sınavı ne demek?
İmam Hatip Ortaokulları için hazırlanmış, toplam 90-100 sorudan oluşan bir testtir. Sorular İmam Hatip Ortaokulu dersleri içinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Arapça, Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed’in Hayatı ve derslerinden her biri için ayrı hazırlanmış yaklaşık 20 sorudan oluşmaktadır.
İmam Hatip Ortaokulu Mesleki Dersler Deneme Sınavı neden uygulanmalıdır?
İmam Hatip Ortaokulu 5. 6. ve 7. sınıflar müfredatında yer alan Kur’an-ı Kerim, Arapça, Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed’in Hayatı dersleri ile müfredatta önceden de yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinin kazanımlarının ne kadarının gerçekleştiğini ölçme amacı taşır. Ayrıca ders, sınıf ve okul bazında hangi konularda eksiklik bulunduğunun tespiti, eksik konularda gerekli önlemleri alma açısından önemlidir.
Nasıl Uygulanır?
TEOG hazırlık deneme sınavları ile benzer mantıktadır. Önceden belirlenmiş konular doğrultusunda hazırlanmış sınav önceden belirlenen tarihte optik form aracılığı ile uygulanır. Öğrenci, ders, sınıf ve okul bazında hazırlanan sonuç raporlarının alınmasıyla tamamlanır.