Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaret esnasında konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “MÜSİAD Konya Şube olarak gerçekleştirdiğimiz 21. Olağan Genel Kurulumuzun ardından aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla yeni dönemde şehrimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel gibi alanlarda gelişimine ve ülkemizin Yeni Türkiye hedefine katkı sağlamak üzere çalışma takvimimizi oluşturduk ve bu doğrultuda faaliyetler gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. Ülkemiz bu yeni dönemde hem bölgesinde hem de dünya üzerinde söz sahibi olmak adına önemli bir misyon üstlenmiştir. Bir ülkenin dünya kamuoyunda söz sahibi olabilmesi için de öncelikle ekonomik anlamda rekabet edebilir konumda olması gerekmektedir. Bu anlamda biz iş adamlarına yeni dönemde düşen en büyük görev ülkemizin ekonomik gelişimine katkıda bulunmak ve bu doğrultuda daha fazla üretmektir. MÜSİAD Konya Şubesi olarak bizler şehrimizi ve derneğimizi temsil ettiğimiz her ortamda 500 milyar dolarlık ihracat hedefimizin gerçekleştirilmesi için daha fazla üretmek zorunda olduğumuzu ve bunun için de üretim kültürünün geliştirilmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Şehir olarak ihracatta yakaladığımız büyümeyi önemsiyor ancak yeterli bulmuyoruz. Şehir olarak yakaladığımız bu ivmenin artarak devam etmesini istiyoruz. Bunun için iş adamlarımızın üretime teşvik edilmesi ve bu konuda desteklenmesi gerekmektedir. Bizler bu yeni dönemde geçmişte olduğu gibi şehrimizin yararına olacak projeler üretmeye, ortak akılla hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.
Başkan Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyelerine başarı dileklerini ileterek sözlerine başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal gelişiminde sivil toplum kuruluşlarının önemi büyüktür. Bu noktada MÜSİAD Konya Şubesi yapmış olduğu çalışmalarla şehrimizin gelişimine büyük katkılar vermiş, önemli projelere imza atmış bir kurum olarak geçmişte büyük sorumluluklar üstlenmiştir. Yeni dönemde de bu sorumluluk ve bilinçle hareket edeceğine inancımız tamdır. Bizler de bu şehrin yöneticileri olarak iş adamlarımızın daha kolay çalışabilmeleri için sürekli çalışıyor, sanayicilerimizin yaşadığı sorunları yerinde tespit ederek çözüm üretme noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi bunda sonra da sanayicilerimizin yanında olmaya ve işlerini kolaylaştırma devam edeceğiz. Ülke olarak yeni dönemde birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günümüzde ancak hep birlikte el ele verip çalışarak refaha ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.