AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın Emirdağ ilçesinde ülkü ocaklarından istifa ederek partiye geçen 6 isme rozet takmasının ardından açıklama yapan MHP İl Teşkilatı’na tepki gösteren AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Sezen, “Asıl mağdur olan MHP Emirdağ İlçe Teşkilatı’nın manipülasyonu ile MHP İl Başkanlığı’dır. Biz belgelerle konuşuyoruz” dedi.
AK Parti İl Başkanlığı tarafından her hafta salı günleri düzenlenen basın toplantısı, parti binasında İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu, Hüseyin Sezen ve Mustafa Ötken’in katılımı ile yapıldı. İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mustafa Ötken, parti çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgiler vererek, yoğun bir haftayı geride bıraktıklarını dile getirdi. Ötken, “Bildiğiniz gibi seçimlere sayılı günler kala çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Milletvekili adaylarımız ilçe, belde, köy ve mahallelerde yoğun bir çalışma programı sürdürüyor. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan milletvekili adaylarımız ve teşkilat mensuplarımız vatandaşlarımızla bir araya geliyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’da ilçelerimizde ve beldelerimizde seçim çalışması yürütüyor. Bakanımız gittiği her yerde büyük bir ilgi görüyor” diyerek konuştu.
“BİZ BELGELERLE KONUŞURUZ”
Geçtiğimiz günlerde Emirdağ ilçesinde 6 Ülkü Ocakları üyesinin istifa ederek AK Parti’ye geçmesinin ardından MHP İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya belgelerle cevap veren AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Hüseyin Sezen, yapılanın siyaseten etik olmadığını vurguladı. Sezen, “Geçtiğimiz Pazartesi günü MHP İl Başkanlığı tarafından Emirdağ ilçesinde teşkilatımıza katılan bazı MHP’li üyelerin gerçek dışı olduğuna dair açıklama yapılmıştır. Bu arkadaşlar Emirdağ ilçesinde Ülkü Ocakları müntesibi olan, kendileri kabul etmese bile MHP’li olarak bizim kabul ettiğimiz gençlerdir. Bu ülkücü gençleri MHP’li olarak kabul etmiyorsa takdir kendilerinindir. Fakat gururumuz, medarı iftiharımız Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya’yı mağdur olduğu algısı oluşturarak siyasi rant devşirmeye çalışmak siyaseten hiç etik değildir. Asıl mağdur olan MHP Emirdağ İlçe Teşkilatı’nın manipülasyonu ile MHP İl Başkanlığı’dır. Biz belgelerle konuşuyoruz. Ali beyin rozet taktığı arkadaşlardan birisinin MHP Emirdağ İlçe Başkanlığı’na sunduğu istifa dilekçesi elimizdedir. AK Partili olduklarını iddia ettikleri arkadaşlarında bu ay içerisinde ilk defa üye olduklarını gösteren üyelik belgeleri elimizde mevcuttur. Dolayısıyla MHP İl Başkanı dayanağı olmayan soyut kavramlarla Ali beyi mağdur duruma düşürmesi gerçekten etik değildir” dedi.
“BAHÇELİ’NİN HAYIR ZİHNİYETİ MHP İL BAŞKANLIĞI’NA DA SİRAYET ETTİ”
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hayır zihniyetinin Afyonkarahisar’daki MHP teşkilatına da sirayet ettiğini söyleyen Sezen, açıklamasına şöyle devam etti:
“Hukuka aykırı bayrak ve afiş astığımızdan bahsedilmiştir. Bizim Afyonkarahisar merkezde ilçe seçim kuruluna bildirdiğimiz 6 adet seçim büromuz vardır. Bunlarında listesi buradadır. Teşkilat binaları ve seçim bürolarına bayrak, afiş, poster gibi materyallerin asılması yasaldır. Sayın Devlet Bahçeli’nin hayır zihniyeti MHP İl Başkanlığı’na da sirayet etmiştir. Haydi Bismillah lafzı YSK’nın kararı ile sadece şarkı olarak kullanılması yasaklanmıştır. İlçe seçim kuruluna yapılan itiraz sonucu ’Haydi Bismillah’ lafzı bayrak, poster ve pankart gibi materyallerin kullanılması, sadece MHP’li üyenin hayır oyuna karşı oy çokluğu ile reddedilmiş, yani kullanılması uygun görülmüştür.”