Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Bel-Sin Kapalı Semt pazaryerinde yen bir çalışma yaparak çevresi ile bütünlük sağlayan çok amaçlı ve büyük ölçekli tesis inşa edileceğini söyledi.
Kayseri Mimarlar Odası Şubesince ortak yürütülen bir çalışma ile Bel-Sin Semt Pazar ve Yakın Çevresi Fikir Proje Yarışması düzenlediklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu yarışma ile kapalı semt pazaryeri, çevresindeki park, işyerleri, ticaret merkezleri ile ortak değerlendirildiğini kaydetti.
Melikgazi Belediyesi olarak kapalı semt Pazar yerlerini çok amaçlı inşa ettiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi kapalı Semt Pazaryerleri haftanın bir günü Semt Pazar yeridir. Diğer günler kapalı otopark, kapalı basketbol ve spor sahası, toplantı ve düğün alanı, kurban kesim yeri, taziye alanıdır. Ayrıca bu pazaryerinin yanına muhtar evi, zabıta birimi, kurs ve derslikler ile fitnes salonu bulunan alanlar oluşturulmaktadır. Bu çalışma Bel-Sin Kapalı Semt Pazaryerinde de uygulanacaktır. Bu amaç ile Kayseri mimarlar Odası ile ortak bir eğitim çalışması yapılarak bir proje yarışması düzenledik. Yarışmaya katılan eserler titizlikle incelendi. Yarışmada ilk üçe giren eser ile 5 esere mansiyon verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm eserlerin yer aldığı bir eser bastırılacaktır" dedi.
Yarışmaya katılan tüm projelerin birbirinden değerli olduğunu ve katılımcılara teşekkür ettiğini bildiren Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışma ile bir meslek odası ile birlikte çalışmanın güzel bir örneğinin sergilendiğini sözlerine ekledi.
1. Ödülü: 2 nolu proje Gökhan Ayyıldız / Ahmet Halit Erkmen, 2. ödülü: 8 nolu proje, Mustafa Tanur / Abdülhamid İçöz alırken, 3’üncü ise ödülü: 28 nolu proje: Vaktaş Polat / Pelin Nehir Şahin almaya hak kazandı.
Yapılan Ödül töreninde birinciye ödülü AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sami Kadıoğlu verdi. İkincilik ödülünü; Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Eda Velibaşoğlu, üçüncülük ödülünü ise Meclis Üyesi Mehmet Savruk verdi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, birinciye 8 bin lira, ikinciye 7 bin lira, üçüncüye ise 6 bin lira ödül verildiğini Mansiyonlara ise özel ödül verildiğini ayrıca Proje Değerlendirme Kurul Üyelerine birer plaket takdim edildiğini söyledi.