DÜZCE (AA) - Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, Çuhallı Plajı'nda temizlik çalışması yaptı.

Yemenici, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre temizliği çalışmaları kapsamında sembolik bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Ben bunu yılın 365 günü hep beraber yapmamız gerektiğine inanıyorum. Aslında en iyi temizlik kirletmemektir" ifadesini kullandı. 

Vatandaşların, çevre temizliği konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Yemenici, şunları söyledi:

 "Temizliğe önem verdiğimiz için temizlik personel sayımızı da artırdık. Her haftasonu cumartesi ve pazar muhtarlarımızla irtibat kurarak, mahallelerde mıntıka temizliği yapıyoruz. Her bölgede bu çalışmayı yapıyoruz. Temizlik imandandır. Bu anlayışla geliyoruz. Vatandaşlarımızın da bu bilinçte olması gerekir. Temizlik belediyeye de büyük külfet getiriyor. Bunu bizim, yani belediye olarak yapmamız gerekiyor. Ancak kirletmezsek bu görevi yapmamıza da gerek kalmaz. Özellikle turizm ilçesinde sahillerin ve mahallelerin temizliğine daha da dikkat etmeliyiz."