Canik Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu'nda okuyan çocuklara çevre bilincini aşılamak için ilginç bir uygulama başlatıldı. Okul bahçesinden toplanan salyangozlar ve satın alıanan sülükler sınıflarda besleniyor. Öğrenciler salyangozları yaprakla beslerken gelişimlerini gözlemliyor.

Okul Müdürü Zerrin Karagöl Şen yaptığı açıklamada "Çocuklarımızın kendi ürettikleri tohumlardan sebze bahçeleri var. Ayrıca kümes hayvanlarını anlatabileceğimiz kümes alanlarımız var. Bir gün sebze bahçemizi geziyorduk. Çocuklarımız bahçeyi gezerken salyangozları keşfetti. Biz bunların ne olduğunu çocuklarımıza anlatırken, sınıflarımızda büyütebileceğimiz kanaatine vardık. Bunları toplayarak bir kutu içerisinde sınıfımızda besleyip büyütmeye başladık" dedi.

Şen açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Çocuklarımız salyangozları dikkatli izleyip, takip ediyorlar. Günbegün nasıl hareket ettiklerini, nasıl bir gelişim gösterdiklerini takip ediyorlar. Hatta onlara 'Meraklı', 'İnatçı', 'Şaşkın' gibi isimler bile veriyorlar. Her gün sınıfları dolaştırarak salyangozları bütün öğrencilerimizin görmesini sağlıyoruz. Onların doğayı, hayvanları sevmelerini sağlamayı, yaşamlarına saygı gösteren bireyler olmalarına katkı vermeyi amaçlıyoruz."