DES tarafından bu yıl 3.sü düzenlenecek olan ‘Çocuk ve Ergenlerde Obezite ve Spor Kongresi’ 08-11 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Green Park Pendik Otelde düzenleniyor.
Bu sene uluslararası düzenlenecek olan kongrede yurtiçinden ve yurtdışından birçok önemli isim konuşmacı olarak yer alacak.
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) tarafından bu sene 3.sü düzenlenecek olan ‘Çocuk ve Ergenlerde Obezite ve Spor Kongresi’nin tanıtım faaliyetlerine başladı. Bu yıl uluslararası düzenlenecek kongre ilgili çevreler tarafından şimdiden merakla bekleniyor.
Kongreyi Ankara Üniversitesi, Karaman Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve 13 kurum ve kuruluşla birlikte yapacaklarını belirten DES Genel Başkanı Gürkan Avcı; gerçekleştirecekleri kongrenin geçmiş yıllarda ilgili çevreler için yeni bir bakış açısı ve odaklanma geliştirdiğine dikkat çekerken, kongreyle ilgili şunları söyledi:
“Spor yapmayan ama günde 5 saat TV izleyen, sabaha kadar bilgisayarların başından kalkmayan, elinden akıllı telefonlarını biran olsun bırakmayan hareketsiz bir toplum olduk. Yeterince farkında değiliz ama obezite gençliğimizi Alkol ve sigara kadar tehdit ediyor.
DES olarak çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere ülkemizin önünde duran tehlikelere dikkat çekmek ve çözüm önerilerinde bulmak için yoğun mesailer harcıyoruz. Artık uluslararası bilimsel ve pedagojik toplantılar, sempozyumlar, kongre ve çalıştaylar düzenleyerek ülkemizde hassas gördüğümüz sorunlara çözümler üretiyoruz.
Toplantı sonrasında ortaya çıkan sonuç ve tavsiye bildirgesini Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı makamından başlayarak tüm ilgili, yetkili ve sorumlu kurum ve kuruluşların yetkililerine, siyasi partilerimize gönderiyoruz. Umarım bu minvaldeki çalışmalarımız diğer faaliyetlerimizde olduğu gibi obezite tehlikesinin çözümünde de tetikleyici bir unsur olur. Amacımız bu güzel ülkenin güzel insanlarına sendikacılığın en güzel örnekleriyle hizmet etmek, muasır, güçlü, onurlu ve mutlu Türkiye idealimize bir tuğla daha koymaktır.”