Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, on günlük Kurban Bayramı tatilinin Yeşilyurt İlçesinde huzur ve güven içerisinde geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Yeşilyurt Belediye ekiplerinin tatil boyunca ‘huzurlu ve güvenli’ bir tatil için mesai yapacağını hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ Kurban Bayramının ilçe genelinde barış ve kardeşlik havasında geçmesi adına kendi içimizde toplantılar yaparak gerekli önlemleri aldık, tatil süresince sürekli sahada, vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız” diye konuştu. İlçe sakinlerinin Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirebilmeleri konusunda titiz bir hazırlık döneminden geçtiklerini dile getiren Başkan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak Kurban Bayramına her yönüyle hazırız. Bayram süresince Zabıta, Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Veterinerlik, Çevre Koruma ve Kontrol ile Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bağlı tüm ekiplerimiz görevlerini aksatmayacak şekilde çalışmalarını devam ettirecekler. Önceliğimiz, hemşehrilerimizin hiçbir sorun yaşamadan kurbanlıklarını kesmeleri, akraba, komşu ziyaretlerini yaparak bayramı bayram tadında yaşamalarıdır. Yeşilyurt’un bütün yerleşim alanlarında bayram heyecanını üst seviyede yaşanması için bizde görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz. İlçemizdeki mezarlıklar, caddeler ve kurban kesim yerleri ile mahallelerimizde temizlik çalışmalarına özen gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt’un bütün cadde ve sokaklarının tatil boyunca pırıl pırıl olacağını anımsatan Polat, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Kurban Bayramı boyunca tam mesai ile çalışacağını söyledi. Bayram öncesinde cadde ve sokakların temizliğine önem verildiğini kaydeden Polat, bayram boyunca da hem kurban kesim yerlerinde hem de çöplerin alınmasında aralıksız mesai yapacaklarını dile getirdi.

“İbadethanelerimizden gül kokusu yayılacak”

Başkan Polat, ilçe genelinde vatandaşlara dini hizmetler veren ibadethanelerin Kurban Bayramına hazır hale getirileceğini de ifade ederek, “Temizlik İşler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz yılda iki kez ibadethanelerimizi baştan aşağıya temizleyerek gül kokusu sıkıyorlar. Ramazan ve Kurban Bayramına özel olarak ta bu hizmetlerimizi tekrarlıyoruz. Vatandaşlarımızın başta bayram namazı olmak üzere vakit namazlarını sakin ve güzel bir atmosferde eda edebilmeleri için camilerimizi temizleyerek, gül kokusu sıkacağız. Camilerimizden böylelikle gül kokusu yayılacak" dedi.

“Bayram namazı için namazgah hazır”

Kurban Bayramı namazı için Gedik Tepesindeki Namazgah alanın hazır hale getirildiğini ifade eden Başkan Polat, Osmanlı İmparatorluğu döneminde vakit namazları dışında bayram namazlarının da kılındığı ‘Namazgah’ kültürünü Yeşilyurt’ta yaşatmaya devam ettiklerini söyledi. Polat, Kurban Bayramında da bayram namazına ev sahipliği yapacak Gedik tepesindeki Namazgah alanında çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarını da tamamladıklarını kaydetti.

“Mezarlıklarda düzenleme ve temizlik çalışmaları yapıldı”

Yeşilyurt’taki mezarlıkların temizlik, bakım ve onarımlarına hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Polat, “Bayramlarda halkımızın en çok ziyaret ettiği yer; mezarlıklardır. Yeşilyurt Belediyesi olarak yurt içi ve yurt dışından ilçemize gelen misafirlerimiz ve ilçe sakinlerimizin mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzurlu bir ortamda yapmaları için bazı önlemler aldık. İlçemizdeki mezarlıkların çevre düzenlemesini yaparken, yolların bakım ve onarımlarını gerçekleştirdik. Mezarlıklarda kuruyan otları, dikenleri, atılan çöp ve katı atıklar temizlenirken, kaldırım ve ağaçların boyama işlemleri yapıldı. Mezarlıkların yol çalışmasından, aydınlatmasına, çevre düzenlemesinden bank, kapı ve şadırvanlarının yapımına kadar eksikler giderildi.” dedi.

“Zabıtamız sürekli mesaide olacak”

Bayram süresince Zabıta Müdürlüğünün de aktif bir şekilde görev yapacağını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Ekiplerimiz özellikle Arefe günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini daha da yoğunlaştıracak. Vatandaşlarımızın bayram için alış verişlerini yaptıkları pastane, lokanta ve market gibi işyerlerinde denetimlere önem verecekler. Sağlıksız, günü geçmiş, halkımızın sağlığını bozacak gıda ve ürünlere asla izin vermeyiz. Zabıta Müdürlüğü personellerimiz ayrıca kurban kesim yerlerinde de görev yaparak buradaki işleri de kontrol ederek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde kurbanlıklarını kesmelerine yardımcı olacaklar. Bunun yanı sıra cadde, sokak, park, meydan ve yol kenarları gibi açık alanlarda yapılacak kurban kesimlerini önlemek için bayram boyunca denetimlerde bulunacaklar” diye konuştu.

“Lokanta ve pastanelerdeki denetimlere ağırlık veriyoruz”

Polat, "Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz bayramı öncesinde pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathanelerini ortak bir çalışmayla denetliyorlar. Bayramda sağlıksız gıdaya geçit vermemek için üretim ve satış yerlerine yönelik gerçekleşen denetimlerde imalathanelerin hijyen sertifikaları, personelin kıyafet temizliği ve imalathanelerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı inceliyorlar. Kurallara uymayan esnaflarımıza gereken uyarılar yapılıyor" dedi.