Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 16. haftası ve 2015 yılının ilk derbisinde bu akşam karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Galatasaray maçına ev sahipliği yapacak olan Atatürk Olimpiyat Stadyumu büyük maça hazır hale getirildi.
Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun günlerdir İstanbul’u etkisi altına alan kötü hava şartlarından etkilenmemesi için başlatılan çalışmalar tamamlandı. Atatürk Olimpiyat Stadı zemininde sezonluk kış bakımına ilaveten yağmur yağması ihtimaline karşılık korumak amaçlı ince kumlama yapıldı. Çim bakım firması 10 kişilik bir ekiple müsabakada hazır bulunacak.
Atatürk Olimpiyat Stadyumu, müsabaka esnasında saha aydınlatmaları, şehir şebekesi etkisine maruz kalmaması için senkronizasyon sisteminden ayrılarak, müsabaka için kiralanan 6 adet jeneratör ile doğrudan beslenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kötü hava şartları ihtimaline karşılık acil müdahale ekibi oluşturdu. Otopark bölgelerine yeterli miktarda tuz depoladı ve müdahale araçları konuşlandırdı. Emniyet yetkililerinin direktifleri ile müsabakada ilk 5 sıraya seyirci alınmayacak. Saha ile seyirciler arasına 1.70 cm yüksekliğinde polis bariyerleri konuldu. Buna ilaveten özel güvenlik ve polis yerleştirerek güvenlik şeridi oluşturulacak.
Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 463 güvenlik kamerası aktif hale getirilerek kameralarının son kontrol ve yerleşimleri çalışmaları tamamlandı. Ayrıca müsabakada 1 tanesi engelli turnikesi olmak üzere toplamda 85 adet elektronik bilet geçişli turnike açılacak.