Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın seçim vaatlerinden biri olan "Okullar Ligi Aktivasyonu Futbol Ordusu Projesi" hayata geçiyor.
Erbaa Belediyesi ilçede sporu ve sporcuyu desteklemek, yeni sporcular yetişmesini sağlamak amacıyla Okul Ligi kurulması için çalışmalara başladı. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, projenin hayata geçirilmesi amacıyla düzenlenen programda beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Belediyenin spora ve sporcuya verdiği desteğin yeni sporcular yetiştirmek ve alt yapıyı güçlendirmek için daha da artacağını belirten Başkan Yıldırım, “Amatör ve profesyonel futbol takımlarına sporcu yetiştirmeyi amaçlayan proje kapsamında takım sporlarından bireysel sporlara kadar birçok alanda sporcu yetiştirilmesi öngörülüyor. Stadyumun ve kapalı spor salonunun yapılmasıyla ilgili çalışmamız vardı. 75 dönümlük eski Tekel Ambarları arazisi şuanda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verildi. Stadyum ve kapalı spor salonu bu arazi üzerinde yükselecek. Akabinde de meydan bize kalacak. Biz en kısa zamanda iki ya da üç tane de derslik tipi bir spor salonunu Erbaa’mıza kazandırmak istiyoruz. Okullarımızın da bu şekilde antrenman sorununu çalışma sorununu çözmek istiyoruz. Altı tane de semt sahası projemiz var” dedi.
Erbaa’da 6 semt sahası yapımıyla ilgili dosyayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderdiklerini belirten Başkan Yıldırım, “Sporun gelişmesi için gönüllüler gerekiyor. Biz maddi manevi bütün imkanlarımızı spora sunuyoruz. Her şeye varız. Bize omuz verecek, bizimle beraber çalışacak, bizi yönlendirecek, bize bir yol haritası çizecek ekip lazım. Bunlar da sizsiziniz” diye konuştu.