KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesi tarafından "Bilinçli Diş-Diş Eti Bakımı ve Diş Alanında Koruyucu Hekimlik" Konferansı düzenlendi.

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) Aslanlar Şubesi'ndeki konferansta konuşan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Ünal Kocaman, diş sağlığı hakkında verilen eğitimlerin artık yenilenmeye başladığını söyledi.

Bilimin bu yönde çalışmalar yaptığını ve elde edilen yeni bilgileri paylaşmak istediklerini ifade eden Kocaman, şunları söyledi:

"Vücudumuzun giriş kapısı olan mikro organizmalar, kalp böbrek, eklemler gibi önemli hastalıklara kaynaklık yapabiliyor. Periodontoloji dalında yapılan araştırmalar ağız ve diş hastalıklarının kalp hastalığını tetiklediğini, şeker hastalığının şiddetini arttırdığını ve erken doğumu tetiklediği gibi daha pek çok hastalığa meydan verdiğini ortaya koymuştur. Bu nedenle mutlaka ağız ve diş sağlığımıza önem vermeliyiz. Yine diş eti hastalıkları diş kayıplarının yüzde 70'inden sorumludur. Sağlıklı diş etlerinin açık pembe, fırçaladığımızda kanamayan, diş eti birleşimi keskin bıçak sırtı şeklinde olur."

Konferansın sonunda Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan, Kocaman'a teşekkür plaketi verdi.