SERCAN SAPANATAN - DOHA

FIFA 2022 Dünya Kupası'nın düzenleneceği Katar'da, A Milli Futbol Takımı'nın hazırlık maçı için bu ülkeye gelen Türk basınına brifing verildi.

2022 Katar Dünya Kupası Organizasyon Heyeti Genel Sekreter Yardımcısı Nasser Al Khater, verdiği brifing ile hazırlıklar ve yarın oynanacak Katar - Türkiye maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Evinize hoş geldiniz diyerek Türk basınını karşılayan Nasser Al Khater yarın oynanacak olan karşılaşma için, Türkiye çok iyi ve güçlü bir takım. Sizleri 2016 Avrupa Şampiyonası'na katıldığınız için tebrik ederim. Umarım yarın seyir zevki yüksek güzel bir karşılaşma olur dedi.

2015 yılının Türkiye ile Katar arasında kültürel yıl olduğunu da belirten Nasser Al Khater, Bu yıl 2 ülkenin kültürel yılı. Bu sebepten dolayı bu maçı organize ettik ve çok mutluyuz. Katar'da yaklaşık 8 bin Türk yaşıyor ve umarım yarın hepsi karşılaşmaya gelecekler şeklinde konuştu.

Yarınki hazırlık maçı hakkındaki değerlendirmesinin ardından 2022 Dünya Kupası hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulunan 2022 Katar Dünya Kupası Organizasyon Heyeti Genel Sekreter Yardımcısı Nasser Al Khater, Bu turnuva sadece Katar'ın değil tüm Ortadoğu ülkelerinin turnuvası dedi.

2022 Dünya Kupası sayesinde Orta doğunun, batı dünyasındaki imajını değiştireceklerine inandığını belirten Al Khater, Dünya Kupası organizasyonunu alınca, tüm dünyanın gözünün bizde olacağını biliyorduk. Avustralya ve Amerika gibi çok önemli ülkelere karşı bu turnuvayı düzenleme hakkını kazandık. Biz bu turnuvanın Katar'ı tamamıyla değiştireceğine inanıyoruz ifadelerini kullandı.

Özellikle Avrupa basınında çıkan stadyum inşaatlarındaki ölüm haberlerini de yalanlayan Al Khater, Dünya basınında yer alan işçi ölümleri yalan, hiç biri gerçeği yansıtmıyor. Şu zamana kadar daha ölen olmadı. Bunlar yalandır dedi.

FIFA'da yaşanacak olan Başkanlık seçimini kendilerini etkilemeyeceğini belirten Al Khater, Bizim pozisyonumuz açık ve hep açık olduk. FIFA'daki değişik bizi etkilemez. Biz FIFA'ya verdiğimiz her sözü tuttuk ve hiçbir sıkıntı yaşamadık diye konuştu.

Dünya Kupası'nın Katar'da ufak bir alan içinde düzenleneceğini belirten Al Khater, bunun bir avantaj olduğunu ifade ederek, Diğer Dünya kupalarında olduğu gibi şehir, şehir gezilmeyecek ve bu durum gelen takımlar için ve taraftarlar için avantajlı olacak. Maçlar için uzun uçak yolculukları gerekmeyecek ve futbolcular da yorulmamış olacaklar. Ayrıca karşılaşmaları takip etmek için gelenler bütün turnuvayı tek bir otelde geçirecekler bu ayrıca onlara ekonomik olarak da yarar sağlayacak şeklinde konuştu.

Al Khater, konuşmasının sonunda Türk basınından da Katar'a Dünya Kupası yolunda destek vermelerini istedi.