Samsun'da "Kültür Park" alanı içinde ağaçlar kesilerek inşa edilen ve Millet Bahçesi ilan edilerek iskanı verilen "Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nin geçerli planı bulunmadığı halde faaliyete geçirilmesi "Bir garip proje" yorumlarına neden olurken, STK'lardan da "hukuksuzluk eleştirileri yağdı.

TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Burak Şener, Mimarlar Odası Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu ile Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, iki kez mahkemeyi yürütmeyi durdurma kararı verilen Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nin planının iptal edildiğini hatırlatarak, binanın hizmet vermesini hukukun hiçe sayıldığının göstergesi olarak yorumladı.

HER ŞEY ORTADA

Demir'in ifadelerinin kendi yorumu olduğunu belirten TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Burak Şener, "Bu, hukuk nezdinde kesinleşmiş bir karardır. Demir'in böyle bir cevap vermesi bunun meşru olduğunu kanıtlamaz. Alı 153 Kent Yönetim Merkezi için mahkeme,  yürütmeyi durdurma kararı verildi. Her şey apaçık ortada. Kendi koydukları yönetmeliğe uymaları gerekiyor. Yönetmelik de hukuk da hiçe sayılmıştır" dedi. 

NEYE GÖRE YASAL?

Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nin planının iptal edildiği fakat iskan ruhsatı olduğunu hatırlatan Mimarlar Odası Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu da, "Biz Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nin hukuka aykırı olduğunu düşünüp dava açtık. Gerek bilirkişiler gerek mahkemeler buranın hukuka aykırı olduğuna karar verdi. Mustafa Demir de 'her şey yasaldır' diyerek kendi adına karar veriyor. Ne göre yasal? Kendi yasalarına göre yasal. İşlerine geleni kabul ediyorlar. Mustafa Demir bir telaş içindedir. Mahkeme kararları da ortaya koymuştur. Mustafa Demir bu kenti, kendi hukukuna göre yönetiyor. Orada çalışanların olması kesinlikle doğru değil. Bunu bir vatandaş yapmış olsaydı hemen tepesine binerlerdi. Buranın planı yok iskanı var. Plansız olan bir yerin iskanı nasıl olur? Belediye kendi kendine iskan veriyor" diye konuştu.

ORADA BULUNMAK SUÇTUR

Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan da konuyla ilgili şunları söyledi: "Personelin çalışması hukuki değildir. Burası şu anda şantiye alanıdır. Buranın yürütmesi inşaatken durdurulmuştur. Girilmesi yasak bölgedir. Buranın yürütmesi inşaat halinde durduruldu. Mahkemenin yürütmeyi durdurulduğu  yerde de bulunmak suçtur. Orada şu anda hiçbir canlının olmaması gerekiyor. Yürütme durdurulduysa kapatır çıkarsın."

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.