Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre Meluni Dağı kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada Teğmen Abdulkadir Güler, Uzman Çavuş Onur Doğan, Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, Sözleşmeli Er Celal Tekedereli ve Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay şehit oldu.

5 ŞEHİDİMİZ AYNI KAREDE

5 şehit askerin aynı karede yer aldığı fotoğraf yürekleri yaktı. Fotoğrafta soldan sağa Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya yer alıyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

– “Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bugün teröristlerle çıkan çatışmada, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

– Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.

– Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Bican Kapılay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.”

BAKAN AKAR VE KOMUTA KADEMESİ SINIR HATTINDA

Pençe Kilit operasyonunda teröristlerin hain saldırısında üç askerin şehit olmasının ardından bölgedeki karadan ve havadan operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gitti.

36 GÜNDE 17 ŞEHİT

18 Nisan’da başlayan Pençe Kilit operasyonunda şimdiye kadar 17 Mehmetçik şehit oldu.

Üsteğmen Ömer Delibaş
Teğmen Kaan Kanlıkuyu
Teğmen Bekir Can Kerek
Uzman Çavuş Furkan Gök
Uzman Çavuş Kubilay Çon
Uzman Çavuş Mümin Çarkcı
Uzman Çavuş Tunahan Erbaşı
Sözleşmeli Er Yunus Kalkan
Sözleşmeli Er Fırat Canlı
Sözleşmeli Er Doğukan Korkmaz
Sözleşmeli Er Nurettin Uzun
Sözleşmeli Er Selman Güler