Aydın’ın kuzeyinde yer alan Cevizli Dağı’nın 1200 metre yükseklikteki zirvesinde bulunan Paşa Yaylası, yılın her döneminde doğaseverlerin uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Kış aylarında Aydın’da doğa sporu ile uğraşan derneklerin düzenlediği yürüyüşler ile gündeme gelen Paşa Yaylası, karlı havalarda da kar görmek isteyen Aydınlıların akınına uğruyor. Kızıl çam, karaçam ve ardıçlardan oluşan hakim bir bitki örtüsüne sahip yaylaya doğaseverler yaz aylarında olduğu kadar, kış aylarında da ilgi gösteriyor. Bu yıl kar yağışının geçen seneye göre az olmasından dolayı yaylaya ilginin bu aylarda az olmasına sebep olurken, vatandaşlar ve doğa dernekleri yine de yaptıkları yürüyüşler ve gezilerle ziyaretlerini sürdürüyor.

Atıl durumda olan otelin hali vatandaşları üzüyor

Özel mülkiyete ait yayla evlerinin ve kamp alanlarının bulunduğu yayladaki atıl durumda bulunan otelin durumu ise doğaseverleri üzüyor. Aydınlılar, Paşa yaylasında dönemin Valisi Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu tarafından özel idare kaynakları ile yaptırılan ve atıl halde bekleyen Paşayaylası Oteli’nin bir an önce hizmete girmesini bekliyor.