Samsun'da yaşayan Fatma Öztürk, Ukrayna'da savaştan kaçan 3 çocuk annesi Christina Petrakova'yı evinde misafir etmeye hazırlanıyor. Öztürk, "Aile şu an Lviv'de, uçakla Türkiye'ye getirmek için yardıma ihtiyacımız var" dedi.

ukrayna kadın (1).jpg

SOSYAL MEDYADAN ULAŞTI

Atakum ilçesinde yaşayan Fatma Öztürk, sosyal medya üzerinden Ukraynalı Cristina Petrokova ile iletişime geçtiğini belirterek, savaş nedeniyle zor durumda olan aileyi evinde misafir etmek istediğini söyledi. Evli ve bir çocuk annesi olan 40 yaşındaki Fatma Öztürk, Dışişleri Bakanlığı ile kurduğu irtibat sonrası Petrokova ve çocuklarının Türkiye'nin sağladığı imkanlarla Donbas bölgesinden çıktığını ifade etti.

IMG_5691.JPG

SMG'YE AÇIKLAMA YAPTI

Samsun Medya Grubuna açıklamalarda bulunan Fatma Öztürk, Samsun'a getirmek için mücadele ettiği Cristina Petrokova ve çocuklarının gıda zehirlenmesi geçirdiklerini bu nedenle otobüs ile yolculuk yapamadıklarını belirtti.

bd8b33fa-35f7-413b-8179-fcd847b33268.jpg


ÇOCUKLARI KURTARMAK İSTİYORUM

Aileyi Samsun'a getirebilmek için uçak bileti masraflarının karşılanabilmesi için yardım severlere çağrı yapan Öztürk, şunları dile getirdi."Anne olarak onların o durumu karşısında içim cız etti. Elimden gelen her şeyi yaptım. Lviv'de kucağında iki aylık bebek, ne yapacağını bilmiyor. Üzerlerinde para yok. O çocukları kurtarmak istiyorum. Çok üzülüyorum. Bebek iki ay önce Ukrayna'da doğdu. Tek suçu bu. Bir bebeğin ülkesi vatanı olamaz. Bebekse o her annenin, hepimizin bebeği. Bence Türk halkı ortak bir paydada buluşuyor, bunun adı merhamet. Ben anneyim ben ne hissediyorsam Türkiye'deki tüm annelerin bunu hissettiğine eminim ekmeğimi onlarla paylaşabilirim. İyilik yapmak için cesarete ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Cristina Petrokova 2 aylık German, 2 yaşında Alisa ve 9 yaşındaki Viktorya gıda zehirlenmesi nedeniyle Lviv'de kaldı. Çocukların uzun süre otobüs yolculuğu yapması çok zor. Polonya'ya geçerek uçakla gelebilirler. Bunun için desteğe ihtiyacımız var"


Dilber BAHADIR-Umut Can EREN

e1c2067d-0fcd-4eda-8212-278e1f7bb603.jpg