Mersin’de benzerine ender rastlanan bir ‘köpek-kedi’ yakınlaşması yaşandı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınağında kalan Tiger cinsi bir sokak köpeği, kendi yavrularının yanı sıra annesiz bir yavru köpek ile 5 yavru kediyi emzirerek annelik yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gözne Geçici Hayvan Bakımevi’nin maskotu Tiger cinsi anne bir sokak köpeği, Kurban Bayramı’nda yaptığı davranışla herkesi kendisine hayran bıraktı. İki yavrusu olan ’Taygır’ isimli köpek, yavrularının yanı sıra annesiz bir yavru köpek ve bakımevine getirilen 5 yavru kediye annelik yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gözne Geçici Hayvan Bakımevi Veterineri Mehmet Cücük, anne köpeğin insanlara ders niteliğindeki bu davranışını İHA muhabirine anlattı. Kurban Bayramı’nın birinci günü vatandaşların, bakımevine 5 yavru kedi getirdiklerini belirten Cücük, henüz çok minik olan bu yavrulara, bakımevinin maskotu olan Taygır’ın kucak açtığını söyledi. Bir sokak köpeği olan Taygır’ın iki yavrusu olduğunu dile getiren Cücük, “Köpeğimiz, iki yavrusunun yanı sıra barınakta annesiz bir yavru köpeğe de annelik yapıyor ve onları emziriyor. Anne köpeğimiz, minik kedilerimize de annelik yaparak, onları 6 gün boyunca emzirdi. Kendilerini biraz toparladıktan sonra yavru kedilerimizi Kedi Evine gönderdik” dedi.