Otoyollarda hız sınırı bugünden itibaren artıyor. Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollarda hız sınırına ilişkin çalışma yürütüldüğünü duyurmuştu. 81 il valiliğine haziran ayı başında gönderilen yazıda otoyollarda 1 Temmuz itibarıyla yeni dönem başlayacağı aktarılmıştı.

 Bugün itibarıyla hız sınırı Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda (Ankara - Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate; Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bu yazıyla birlikte bugün itibariyle Türkiye'de otoban ve bölünmüş yollarda yeni hız sınırı uygulanmaya başlandı. Sürücülerin dikkat etmesi gereken ise her otobandaki hız sınırının farklı oluşu. Daha önceleri tüm otobanlar için hız sınırı hepsinde 120 olarak belirlenmiş. 1 Temmuz 2022 itibariyle ise Aydın, İzmir otobanının ayrı, Kuzey Marmara otobanını farklı hız sınırları var.

OTOYOLLARDAKİ HIZ SINIRLARI

Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu) hız sınırı 130 km/s (eskisi 120 kilometreydi)
İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu) yeni hız sınırı 130 KM
Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) yeni hız sınırı 130 KM
Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) yeni hız sınırı 130 KM
Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümünün yeni hız sınırı 140 KM
Malkara-Çanakkale otoyolu yeni hız sınırı 140 KM
Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı otoyolu yeni hız sınırı 140 KM
Ankara-Niğde otoyolu yeni hız sınırı 140 km/saate çıkarıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATI