Manisa`nın Salihli ile Gölmarmara ilçeleri sınırları içerisinde bulunan ve göçmen kuşların uğrak alanı olan Marmara Gölü`nde doluluk seviyesi yüzde 10`lara kadar gerilerken yaklaşık 7 mahallenin geçim kaynağı olan balıkçılık sektörünü de olumsuz etkiledi. Suların çekildiği Marmara Gölü havadan görüntülenirken, balıkçılık ile geçimini sağlayan balıkçılar ise durumdan endişeli.
Göldeki gerileme havadan görüntülenirken, özellikle balıkçılıkla geçinen vatandaşlar durumdan endişeli. Ayrıca tepeli pelikan, karabatak gibi nesli tehlikede olan kuş türleri de dahil olmak üzere 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan Marmara Gölü 2017 yılında, `Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan` ilan edildi. Özellikle Gediz Ovası`nı sulayan Marmara Gölü`nde su oranı kritik seviyelere geriledi. Gölün kuruması halinde hem ovaların susuz kalması hem de yaban hayatının olumsuz etkilenmesinden endişe ediliyor.
320 milyon metreküp kapasiteli gölün 33 milyon metreküpe gerilediğini ve gölün tehlikeli durumda olduğunu söyleyen Tekelioğlu Mahalle Muhtarı İbrahim Kerse, gölün 3 yıl önce tamamen dolu olduğunu ancak yaşanan kuraklık nedeniyle 3 yıl içerisinde, gölün kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Marmara Gölü`nü besleyen kaynağın olmadığını ifade eden Kerse, "Göl son yıllarda çok kurudu ve tehlikeli duruma geldi. Şu an 7 köy buradan geçimini balıkçılıkla sağlıyor. Göl ayrıca Gediz Ovası`na sulamaya verilirken, ayrıca Menemen Ovası`na kadar buradan su gidiyor. Durum böyle iken bu gölün hiç kaynağı yok. Kum çayı vardı oraya da Gördes Barajı yapıldı. Çayın buraya bir katkısı yok. Demirköprü Barajı`ndan DSİ'nin bir kanalı var, ancak barajda da yeterli su olmadığı için oradan da su salınmıyor. Buraya besleyen kaynağın olmadığı gibi, buradan da hep sulamaya su verildi. Şimdi bu göl kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı” dedi.