Ağrı Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, İlçe müftülüğüne bağlı diyanet personelleri ve imamlarla tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Kur’an Tilaveti ile başlayan toplantıda ilçe müftüsü Kerim Şükrü Ünlü tarafından ilçe müftülüğünün yaptığı çalışmalar ve halen devam eden faaliyetler ve projeler konusunda sunum yapıldı.

İlçe müftüsünün sunumunun ardından katılımcılara hitaben ilçe kaymakamı Gülhani Ozan Sarı bir konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Sarı konuşmasında, "Din üzerinde onlarca görüş ortaya atılmış, bu görüşlerin bazıları toplum tarafından kabul görülmüş bazıları ise çok dar bir çerçeve tarafından kabul görmüştür. Din üzerindeki tartışmalar peygamber efendimizin ölümünden sonra başlamış halen de yoğun bir şekilde devam ediyor. Şimdi bütün bu tartışmaların yanında biz diyanet işleri başkanlığımız ve taşra teşkilatımız olarak kapsayıcı , kuşatıcı bütünleştirici ve birleştirici bir teşkilatız. Diyanet işleri başkanlığımız son yıllarda hem merkezde hem de taşra da ciddi bir mesafe aldı. Personel kalitesi ciddi manada arttı. İmam hatip arkadaşlarımızın ve diyanet personellerimizin hayat şartları belli oranda yükseldi. Toplumda son dönemde yaşadığımız olaylar göz önüne alındığında. Din olgusunun belli guruplara bırakmanın ne kadar tehlikeli olduğu ortaya çıkınca Diyanet işler başkanlığı diye bir kurumun varlığının ne kadar önemli olduğu ve doğru din adamları yetiştirmenin dini doğru anlayan ve doğru anlatan din adamlarının varlığının ne kadar önemli olduğunu hepimiz yaşayarak öğrendik. Bu acı ama insanı olgunlaştıran tecrübelerimiz sonrasında geldiğimiz nokta şudur ki bizim en önemli problemlerimizden birisi ; biz çağlar aşan medeniyetleri ve kavimleri aşan ve yüzyıllardır geçerliliğini devam ettiren Kur’anı kerim ve ayetlerini yok saydığımız ,onları hayatımızdan çıkardığımız, onlarla hemhal olmadığımız Kur’an dan uzaklaştığımız müddetçe Toplum olarak ülke olarak birey olarak sanırım bu süreçleri yaşamaya mahkûmuz. Toplumsal hayatımızda Eğitim hayatımızda hatta ve hatta dini hayatımızda Kur’anı kerimden ciddi bir uzaklaşma içerisinde eğiliminde olduğumuzu görüyorum. Yüce yaratanın Ayetlerinin , talimatlarının yerini yerini ; geleneklerin göreneklerin ,adetlerin ,zaman zaman hurafelerin ,zaman zaman efsanelerin aldığını görüyorum. Oysa Kur’anı kerim o kadar açık ki sadece benim kanaatime göre bir Müslüman ortalama yüzde 10’u dahi olsa anlayıp hayatına uygulayabilse ben ahiretini bile kurtarabileceğini düşünüyorum. Ama biz Kur’anı Anlamak yerine farklı görüşlere farklı inançlara sahip insanlar üzerinden anlamlandırmaya çalışıyoruz. Ve bu anlamlandırma çalışmalarımız sonrasında geldiğimiz nokta bu.

Sizler topluma ve özellikle de gençliğe Kur’anı anlatmakla mükellefsiniz. Peygamber efendimizin yaşantısını, hayatını ve öğretinileri anlatmakla mükellefsiniz. Küçük ve kısır çatışmalardan, gelenekçi anlayışlardan mümkün olduğunca sıyrılın. Sizler din adamlarısınız. Dinin özünü anlayıp vatandaşlarımıza bunları anlatmalısınız. Bu gün cami cemaatlerimizin çoğu Fatiha süresinin anlamını bilmeden Fatiha okuyor. Bunlara dikkat edip vatandaşlarımızın Kur’Anı anlayarak yaşamalarını yardımcı olmalıyız" dedi.

Kaymakam Sarı’nın konuşmasının ardından Diyanet personelleri, imamlar ve Kur’an Kursu hocaları ile tanışıp öneri ve istekleri konuşulması sonrası program sona erdi.