Zonguldak’ta yaşayan 62 yaşındaki ressam Mehmet Kılıç, trafik ışıklarında beklerken gördüğü Zonguldak fenerlerinden ilham alarak, hayranlık duyduğu manzarayı “Zonguldak’ta 4 Fener” isimli tablosuna yansıttı.

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde ikamet eden emekli öğretmen Mehmet Kılıç, iki hafta süren bir çalışmayla Zonguldak'ın kıyı manzarasını özenle tuvale işledi. 15 yıldan bu yana yaptığı resimlerle il ve ilçelerde sayısız sergi açan ressam Mehmet Kılıç, “Zonguldak’ta 4 Fener” ismini verdiği yağlı boya çalışmasının hikayesini şöyle anlattı: "Kozlu’dan araçla Zonguldak'a gelirken devamlı trafik ışıklarının olduğu yerde durduğum için gözüme karşıdan bir ışık yansıyordu. Arabadan dışarıya baktığım zaman orada olağanüstü bir manzara keşfettim. İki tane fener ve ortasında bir başka fener vardı. Bu görüntü beni çok etkiledi. Bunun üzerine gördüğüm bu manzarayı resmetmeye karar verdim. Şövalemi, boyalarımı ve tuvalimi alıp yol üzerinde çalışmaya başladım. Önce kara kalemle çizim yaptım. Ertesi gün de yağlı boya çalışması yaptım. Halktan o kadar büyük destek gördüm ki bunu anlatamam. Soruyolar 'Bu nedir, nasıl olacak?' diye. İnsanlar gelip geçerken tezahüratta bulunuyorlardı. “Sahipsiz Şehir” koy adını hocam' diye bağıranlar da oldu."

Günde 4-5 saat çalışmayla yaklaşık iki haftada tamamladığı tabloya "Zonguldak'ta 4 Fener" ismini verdiğini belirten Kılıç, "Tabloda 3 fener gözüküyor. Oysa isminde 4 fener olması çevremde şaşkınlıkla karşılandı. Görenler 'Dördüncü fener nerede?' diye sordular. 'Dördüncü fener adında gizli, madenci feneri' dedim. Bu isim benim de çok hoşuma gitti." dedi.