Sultan II. Abdülhamid Han’ın üçüncü kuşak torunu olan Şehzade Harun Osmanoğlu ve oğlu Orhan Osmanoğlu, 15 Temmuz şehitleri için Mevlid-i Şerif okuttu.

Sultan II. Abdülhamid Han’ın üçüncü kuşak torunu olan Şehzade Harun Abdülkerim Osmanoğlu ve oğlu Orhan Osmanoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü olması sebebiyle 15 Temmuz şehitleri için İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde Mevlid-i Şerif okuttu.

Düzenlenen Mevlid-i Şerif programına Osmanlı hanedan ailesi, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ve vatandaşlar katıldı. Programın ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şehzade Orhan Osmanoğlu, “Biz 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız Allah’ın izniyle. Biz geçtiğimiz yılki 15 Temmuz’u oturup da evimizde seyredenlerden değiliz biz. Marketlere koşanlardan değildik. Bankamatik’e gidenlerden değildik. Sokağa çıktık elhamdülillah. Biz bunu Allah’ın izniyle bir yıl değil yüz yıl unutturmayacağız 15 Temmuz’u. Bununla ilgili bir Osmanlı hanedanı yani bir ferdi olarak bir şey yapmak istedik. 249 tane şehidimize bir Kur’an okuttuk. Allah kabul eder inşallah. Bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyorum. Onun için en güzeli onlara hediye edeceğimiz dua etmektir” diye konuştu.

Eyüp İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “250 tane şehidimizi, 2 bin küsur tane gazimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize Allah’tan uzun ömürler diliyorum. Allah bir daha memleketimize böyle kötü bir gün göstermesin. Yarınlarımız daha güzel olsun. Osmanlı hanedan üyelerimizin hayatta olanlarıyla bugün burada ikindi namazı sonrasında bir mevlit programı icra edildi. Gurur duyuyoruz ecdadımızla. Vatandaşlarımıza daha iyi, daha güzel hizmet verebilmek için hepimizin çok çalışması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen mevlit programının ardından Eyüp İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek ve Şehzade Orhan Osmanoğlu, vatandaşlara yemek ikramında bulundu.