Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan Uzman Jandarma Kademli Çavuşlar tarafından karakalem resim sergisi ve ahşap oyma sergisi açıldı. İki gün açık kalacak sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bir alışveriş merkezinde açılan karakalem resim ve ahşap oyma sergisinde Jandarma ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Özellikle köpeklerin gösterisi çocukların ilgini çekerken jandarma trafik timlerinin motorize ekipleriyle birlikte vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sel sergiyi gezdi

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel sergiyi ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Sel, makamında çekilmiş bir fotoğrafının karakalem ile çizildiği tabloyu da inceledi. Jandarmanın kuruluş yıldönümünde karakalem resim sergisi açtığını belirten Uzman Jandarma Kademli Çavuş Turgay Çelik, “Sergide 24 karakalem resim bulunmaktadır. Resim sergisini jandarmanın vatandaşla olan diyaloglarından esinlenerek yaptım. Amacım sergi ile jandarmayı vatandaşa sevdirmek, vatandaşın gözünde jandarmanın değerini ve diyalogun ne kadar önemli olduğunu yansıtmaya çalıştım. Muğla İl Jandarma Komutanlığına geldikten sonra komutanlarımın da teşviki ile böyle bir projenin içinde bulunmak istedim. Güzel şeyler çıkardığımızı düşünüyorum” dedi.

20 eser sergiledi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Tevfik Özcan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile ahşap oyma ve tahta çalışmaları adı altında 20 eser ile sergiye katıldım. Komutanlarıma teşekkür ediyorum. Benim bugün burada sergide bulunmamda çok emekleri var. Teşvikleri çok fazlaydı. Bundan sonraki hayatımda ahşap üzerine çalışmalarımı sürdürmek istiyorum. Amatörce bu işe başladım ve hala amatörüm. Yolun daha başındayım. İlerleyen zamanlarda bu çalışmalarımı sürdürmek istiyorum” diye konuştu.

“Askerlerin damarlarından birisinin de sanat olduğunu gördük”

Sergiyi ziyaret eden Özcan Özgür, “Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümünde anlamlı bir sergi olmuş. Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü vardır. ‘Sanattan yoksun bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş gibidir’ der. Burada bugün askerimizin de sanat ile ilgili olduğunu, milletin koruyucusu, Peygamber ocağının askerlerini de damarlarından birisinin de sanat olduğunu bu sergide gördük. Gururlandık, hoşumuza gitti. Gayet güzel resimler var, ağaç oyma işleri var. Kendilerini kutluyorum” dedi.

“Çok duygulandık”

İlk defa böyle bir sergi görme imkânı olduğunu belirten ve sergiyi gezen vatandaş, “Çok duygulandım. Özellikle karakalem çalışmaları bir fotoğraftan hiçbir eksiği yok. Hakikaten duygulandım. Ahşap eserler de bir sanat eseri. Demek ki sadece resmi olarak bakmamamız gerekiyor. İnsanın içindeki duygular daha farklı” derken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi de , “Bu önemli günde, yani 29 Ekim tarihinde böyle bir sergi açılması gayet güzel olmuş. Duygulandım. Resimler çok güzel. İnsanlara böyle vatan millet aşkını yansıtmaları çok iyi. İnsanlar genelde askeri despot bir şekilde karşılarlar. Ama onların içindeki o yumuşaklık, sanatçı ruhu ortaya çıkması gayet güzel olmuş” şeklinde konuştu.