CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediyesi yönetimi, CHP il ve ilçe teşkilatı; Atakum ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü arkasındaki yeşil alan üzerine 7 katlı bina inşa edileceğini iddia ederek, imara açılmasına tepki gösterdi. 

"GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü önünde açıklamalarda bulunan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "Burası bu şehrin en gözde noktalarından birisidir. Bir kamu kurumuna ait araziydi. Daha sonra bir hülle yoluyla başka bir kamu kurumuna ihale edildi. Bu, tamamen bir talan operasyonu. Meclis üyelerimize, belediye başkanlarımıza sunulmadan yapılan bu inşaatı kabul etmiyoruz. Yargılama sürecinde hepsinin hesabı sorulacaktır. Halkın malı üzerinden imar rantı yaratılmasına ve kent kimliğinin yok edilmesine geçit vermeyeceğiz” dedi.

"ATAKUMLULAR CEZALANDIRILIYOR"

Atakumluların cezalandırıldığını öne süren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ise şöyle konuştu: “Asıl dikkati çekmek istediğim nokta şudur: Bir kentin planlaması ya belediyenindir ya da merkezi yetkililerindir. Belediyesi kurduysanız merkezi yetkililer karlı yöne yatırım yapsınlar. Hem gelecekler kendi planlamasını yapacaklar hem istedikleri yere istedikleri ticaret alanını ya da başka yapıları kuracaklar, burada ciddi bir yetki kargaşası var. Niye kıyıyorsunuz bu kente derdiniz nedir? Neresinden bakarsanız bakın Atakum halkını cezalandırmaya yöneliktir.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.