Gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğin durma noktasına geldiği Afyonkarahisar-İzmir Karayolunda trafik kontrollü bir şekilde sağlanırken, Afyonkarahisar-Ankara Karayolu ise trafiğe kapatıldı.
Kentte dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonucu kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken, kar yağışının yarın öğlene kadar devam edeceği belirtildi. Yoğun kar yağışından dolayı Afyonkarahisar-İzmir Karayolunda trafik kontrollü bir şekilde sağlanırken, Afyonkarahisar-Antalya Karayolu ise yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapatıldı. Afyonkarahisar-Kütahya Karayolu da kar nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapatılırken, trafiğin aksamaması için Karayolları Afyonkarahisar 31. Şube Şefliği görevlileri hummalı bir çalışma içerisine girdi.
TIR ve otobüs gibi bazı uzun araçların İzmir Rampası’nı çıkamamaları ve yolda meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları sonucu kapanma noktasına gelen yol, trafiği deyim yerindeyse hallaç pamuğuna çevirdi. Trafik polislerinin sürücülere dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılarda bulunduğu karayolunda, özellikle Varan Kavşağı diye adlandırılan bölgede zaman zaman kilometrelere varan araç kuyrukları oluştu. Trafikte uzun süre bekleyen sürücüler ise çaresizce trafiğini normale dönmesini beklediler.
Diğer yandan gecenin ilerleyen saatlerinde Afyonkarahisar-Ankara Karayolu da trafiğe kapatıldı. Yolda çok sayıda TIR’ın kaydığı belirtilirken, kayan TIR’ları kurtarmak için bölgede Karayolları Afyonkarahisar 31. Şube Şefliği görevlileri tarafından çalışma başlatıldığı belirtildi.
Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Temsilciliği gönüllülerinde karayollarında oluşan uzun araç konvoylarında bekleyen sürücüler taleplerine göre yemek, içecek ve battaniye gibi çeşitli malzemeler dağıttıkları belirtildi.
Kentte kar yağışının yarın öğlen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.