Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çamlıca köyünde yaşayan Muhittin Köksal, Domaniç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteği ile bu yıl 2,5 dönüm arazide çörek otu yetiştirdi.

Geçtiğimiz yıl deneme amaçlı çörek otu yetiştiren, 49 yaşındaki emekli Muhittin Köksal, bu yıl 2,5 dönümlük arazisinde, alternatif tarım olarak gördüğü çörek otunu yetiştirdi.

Bu yıl ki hasattan oldukça fazla ürün aldığını belirten Köksal, çevre köylerde ki çitçilere da çörek otu yetiştirmeyi tavsiye etti. Muhittin Köksal, "Bu yıl geçen yıla göre biraz daha profesyonel başladım bu nedenle mahsulde fazla oldu. Bunun ekimi, Martın başları gibi yapılması gerekiyor. En büyük sorunu otla mücadele. Çörek oto, hayatımı değiştirdi. İnşallah bundan sonrada yapmayı düşünüyorum. Çörekotu her derde deva, Peygamber efendimizin de methettiği bir ürün. O yüzden bütün komşularımın halkımızın ekmesini talep ediyorum ” dedi.

Çiftçilerden Abdullah Karataş, “Çörekotu yetiştiriciliği Muhittin abiden gördük. Tecrübesine dayanarak bizde bu işe başladık. Güzel, verimli, şifalı bir ürün ekmek isteyenlere tavsiye ederim. Diğer tarım ürünlerine göre alternatif daha yüksek. Fiyatı daha yüksek. Ekim olarak değerlendirilmesi gereken bir bitki olarak görüyorum. Bundan sonrada yapmayı düşüyorum” diye konuştu.(TY-EFE)