Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Atatürk’ü ölümünün 85. yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1881’de Selanik’te doğdu. Adını “Mustafa” koymuşlardı. Okulda hocası “Kemal” adını verdi. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. 1904’te kurmay yüzbaşı oldu. 31 Mart Vakası’nda Harekat Ordusu’nun kurmay başkanlığını üstlendi. Birinci Dünya Savaşı’nda büyük yararlıklar gösterdi. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesini başlattı, Kurtuluş Savaşı’na adım attı. Kahraman silah arkadaşları ile yurdu emperyalist işgalcilerinden temizledi. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi ve Cumhurbaşkanı seçildi.
Kurduğu cumhuriyet 100 yaşına ulaştı. Hayata geçirdiği devrimler sayesinde Türkiye, çağdaşlığa yüzünü döndü. İlke ve devrimleri akamete uğratılmaya çalışılsa da halkın ona olan  tutkusu ve devrimlerine bağlılığından ötürü kurduğu cumhuriyet dimdik ayakta.
Mustafa Kemal Atatürk, ölümüne dek tüm yaşamını ulusuna adamış bir liderdir. Hayatı sayısız zafer ve devrimlerle doludur. Dahi yaşamı ve başarısı devletler tarafından sürekli inceleniyor ve yorumlanıyor. Her yıl 10 Kasım’da sevgi, saygı ve minnetle anılıyor. 
Atatürk, ortaçağda yaşayan kırsal ve tarımsal topluma çağ atlattıran, medeniyetin yolunu açan toplumun unutulmaz önderidir.
Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, ülkenin üzerine güneşi parlatan, karanlıkları yok eden dünyanın imrenerek baktığı devrimci liderdir. Atatürk, yobazların direnmesine karşın, hayata geçirdiği devrimlerle ülkeyi bağnazlığın pençesinden kurtaran liderdir.
Atatürk, 600 yıllık saltanat ve 1500 yıllık halifelik kurumunu kaldıran, din devletini sonlandırıp, Cumhuriyeti kuran ileri görüşlü devlet adamıdır. Atatürk, hukuk devrimini gerçekleştiren, kadını ikinci sınıf birey olmaktan çıkaran kültür ve toplum lideridir.
Esaret altındaki bir ülkede çok zor koşullar altında arkadaşları ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak kulluktan yurttaşlığa, ümmetlikten toplumsal bütünlüğe geçişi sağlayan, çağdaş bir ülke olmanın temelini atan Ulu Önder Atatürk’ün ne denli dahi ve büyük bir lider olduğu  her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.
Atatürk’ün bin yıllık din devletini yıkarak, Cumhuriyet ilkelerine dayalı siyasal rejimi kurması çok büyük devrimdir. Hayata geçirdiği devrimler, Ortadoğu’da bir ilktir ve tüm İslam dünyasında benzeri yoktur.
Atatürk, devrimci ve ileriyi görebilen niteliklerinin yanı sıra, son derece başarılı bir komutandı. Milli Mücadele'ye önderliğiyle yön veren, milleti ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” diyerek büyük zaferin kazanılmasında en büyük katkıyı sağlamıştır.
İlkeleri, laik demokratik hukuk devleti anlayışı görmezden gelinmeye, unutturulmaya çalışılsa da ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylar, ilke ve devrimlerinin önemini gözler önüne seriyor. Onun yüce devlet adamlığı, yokluklar içinde kazandığı tarihi zafer, gerçekleştirdiği devrimler, belleklere kazınan “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözü dünyaya hala esin kaynağı.
Milyonlarca yurttaş sevgisini, saygısını ve  özlemini Anıtkabir’e akın ederek kanıtlıyor. 10 Kasım’lar yasa karşın, Atatürk’ün fikirlerinin en iyi şekilde anlaşılarak uygulanacağı günler olarak kalmalı...