Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü, işçilerin zamlı maaşlarıyla ilgili artış oranının yüzde 5 olmadığını, yapılan zammın yüzde 42,35’i geçtiğini açıkladı.

"GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"

OMÜ Rektörlüğü, işçilerin ücret zam oranı ve toplu iş görüşmesiyle ilgili bir açıklamada yaptı. Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, "Üniversitemizde eğitim iş kolunda görev yapan işçilerimizin toplu iş sözleşmesi 30 Haziran 2022 tarihinde sona ermiş, yeni dönem için yetkili sendika ile üniversitemizin üyesi olduğu Kamu İşveren Sendikası (TÜHİS) arasında toplu iş görüşmeleri devam etmektedir. İşçilerimize toplu iş sözleşmesi gereğince her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez zam uygulanmaktadır. Bu kapsamda, üniversitemiz işçilerinin ücretlerine 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 37,35 oranında zam uygulanmıştır. Uygulanan yüzde 37,35 oranında zam üzerine yine 1 Temmuz 2022’den geçerli olmak üzere toplu görüşme kapsamında TÜHİS tarafından ilaveten yüzde 5 zam önerilmektedir. Bu iki zam oranı dikkate alındığında anlaşılacağı üzere artış oranı iddia edildiği gibi yüzde 5 olmayıp yüzde 42,35’i geçmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"ÇABA İÇERİSİNDEYİZ"

"Ayrıca 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren '2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü' çerçevesinde öngörülecek ücret zamları ve enflasyon farkı ayrıca ücretlere yansıtılacaktır" ifadelerinin kullanıldığı açıklama şu şekilde devam etti:
"Anayasa ve yasalarımızda güvence altına alınmış demokratik hak ve eylemlere saygı duymakla birlikte; toplu görüşme sürecine katkı sağlamayan, demokratik hak arayışının sınırlarını aşarak üniversitemizin tüzel kişiliğinin ve üst yönetiminin kişilik haklarına saldırı teşkil eden açıklamalarla ilgili haklarımızı saklı tuttuğumuzu bildirir, işçilerimizin durumlarının daha da iyileştirilmesine yönelik çaba içerisinde olduğumuzu kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.