Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Birleşik Krallık temasları kapsamında uluslararası akademik iş birliklerini güçlendirecek önemli bir adım attı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Edinburgh Napier Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nazira Karodia ile bir araya gelerek iki üniversite arasındaki iş birliğini geliştirecek Mutabakat Zaptı’nı (MoU) imzaladı.
MEVCUT ÇALIŞMALAR KURUMSAL YAPIYA TAŞINDI
İmzalanan protokolle, OMÜ Öğr. Gör. Dr. Kadir Kaya ile yenilenebilir enerji teknolojileri alanında çalışmalar yürüten Annual Solar & Wind Power Conference (ASWPC) Başkanı ve Edinburgh Napier Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazmi Sellami arasındaki proje ve ortak bilimsel yayın çalışmaları kurumsal iş birliği çerçevesine taşındı. İki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişim programları, ortak araştırma projeleri ve farklı bilimsel alanlarda ortak çalışmalar yapılması hedefleniyor.
ASWPC 2027’NİN SAMSUN’DA YAPILMASI HEDEFLENİYOR
İş birliği kapsamında British Council destekli uluslararası proje başvurularının yanı sıra yenilenebilir enerji alanındaki önemli etkinliklerden biri olan 7. Annual Solar & Wind Power Conference (ASWPC 2027) organizasyonunun OMÜ ev sahipliğinde Samsun’da düzenlenmesi planlanıyor.
AYDIN: “ULUSLARARASILAŞMA VİZYONUMUZA KATKI SAĞLAYACAK”
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Edinburgh Napier Üniversitesi ile imzalanan protokolün üniversitenin uluslararasılaşma vizyonuna önemli katkı sağlayacağını belirtti. Aydın, farklı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarıyla akademik ve bilimsel ilişkileri güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Protokolün, iki üniversite arasındaki mevcut akademik ilişkilerin geliştirilmesine, yeni ortak araştırmaların hayata geçirilmesine ve özellikle yenilenebilir enerji alanındaki uluslararası iş birliklerinin artırılmasına katkı sunması bekleniyor.
REKTÖR AYDIN’DAN EDİNBURGH BAŞKONSOLOSLUĞUNA ZİYARET
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Birleşik Krallık temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Edinburgh Başkonsolosu Büyükelçi Hakan Kıvanç’ı da ziyaret etti. Görüşmede, OMÜ’nün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda Birleşik Krallık’taki kurumlarla gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar ve iş birliği imkanları ele alındı. Üniversiteler ve akademik kurumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, uluslararası akademik iş birliklerinin artırılması ve OMÜ’nün küresel görünürlüğünün güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Rektör Aydın, görüşmenin ardından Büyükelçi Hakan Kıvanç’a ev sahipliği dolayısıyla teşekkür etti.
Samsun’da güvensiz ürüne geçit yok! 50 bin ürün incelendi
Samsun’a 5 yıldızlı halk plajı geliyor! Yüzde 55’i tamamlandı




