Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, pandeminin, kansere yoğun olarak etki ettiğini belirterek, “Çünkü insanlar bu süreçte fiziksel aktivite yapamadılar, evlerinden dışarı çıkamadılar, bilinçsiz beslendiler, kilo aldılar, kanserojen madde dediğimiz tütün ve alkolü evlerinde belki daha çok tükettiler. Tüm bu nedenler kişilerde kansere yol açmasını tetikledi” dedi.

AW590568_01.jpg

KANSERLE MÜCADELEDE FARKINDALIK

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası nedeniyle OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 'Kanserle Mücadelede Farkındalık' paneli düzenlendi. 'Farkında Ol, Kanseri Yen' sloganıyla Tıp Fakültesi Dekanlığı Mavi Salon'da gerçekleştirilen panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcıları, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Hastane yöneticileri ve personeli katıldı.

AW590568_02.jpg

HEKİM KONTROLÜ ŞART

Kanserin pandemiyle birlikte artabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Özkan, “Pandemi, kansere yoğun olarak etki ediyor. Çünkü insanlar bu süreçte fiziksel aktivite yapamadılar, evlerinden dışarı çıkamadılar, bilinçsiz beslendiler, kilo aldılar, kanserojen madde dediğimiz tütün ve alkolü evlerinde belki daha çok tükettiler. Tüm bu nedenler kişilerde kansere yol açmasını tetikledi. Şüphesi olan kişilerin pandemi ve hastane korkusundan kurtularak muayene olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Daha fazla Samsun korona haberi için sitemizi takipte kalın...

AW590568_03.jpg