Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun'un tarihinde başaramadığı ortak çalışmayı, TEKNOFEST ile başardığını dile getirdi.

'BAŞARI HİKAYESİ YAZILACAK'

Kanal S ekranlarında yayınlanan Adnan Öz'le Nokta Arası programına konuk olan Ünal, önemli açıklamalarda bulundu. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirilen TEKNOFEST hazırlıklarının çok iyi sürdürüldüğünü kaydeden Ünal, "Samsun TEKNOFEST'i doğru okudu, bir zihniyet değişiminin fırsatı olarak değerlendirdi. Biz üniversite olarak TEKNOFEST'i truva atı olarak tanımladık. Üniversite olarak dışarıdaki arkadaşlarımızın randevu alarak üretim yapabilecekleri 11 atölye kurduk. Samsun Üniversitesi'yle yakın bir bağla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amaç zihniyet değişimini tetiklemekti. Samsun, tarihinde başaramadığı ortak çalışmayı başardı. Şu ana kadar hazırlıklar çok iyi gidiyor. Bu sene Samsun başarı hikayesi yazacak. Bilim, üretim ve düşüncenin merkezi olarak ortaya çıkacak" dedi. 

TIP FAKÜLTESİ'NDE DEĞİŞİM SÜRECİ

OMÜ Tıp Fakültesi'nin değişim sürecinden de bahseden Ünal, "Sadece Samsun'a ait bir hastane değil. En ağır ve bölgenin en uç noktalarından hasta alan güçlü bir hastane. Yoğun bir ilgi var ve bunun yönetilmesi gerekiyor. Tıp Fakültesi'nin bu yıl sonuna kadar dijital hastaneye dönüşmesini öngörüyoruz. Dijital imkanları; hastanın refahına, hekimin güvenliği ve hızlı hareket etmesine ve ekonomik olmasını merkeze almak suretiyle sistem değişikliğine gidildi. 6 ay içinde Tıp Fakültesi'nde daha net ve görülebilir imkanlar olacak. Fiziki mekanla alakalı çok ciddi çalışmalar var. Amacımız rahat bir ortamda hastanın sağlık hizmeti almasını gerçekleştirmek" diye konuştu. 

'BİLGİ BECERİYE DÖNÜŞMELİ'

Ayrıca uygulamalı eğitimin önemine değinen Ünal, "Bilginin beceriye dönüşmesi gerekiyor. 1 Eylül itibariyle üniversitedeki bütün müfredatın, uygulamaların, ölçme ve değerlendirmenin gözden geçirildiği yeni bir döneme geçiyoruz. Pratiği olmayan bir bilginin beceriye dönüşme iddiası mümkün değil. Uygulama noktasında ne kadar uygulamaya ihtiyaç duyuyorsa bunu fiilen yapmış olacağız. OMÜ bir marka ve bizim amacımız marka değerini yükseltmek" ifadelerini kullandı. 

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN