Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Fatma Aydın, Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla, Mahinur Özdemir Göktaş ev sahipliğinde düzenlenen “Aile ve Nüfus On Yılı (2026-2035) Vizyon Tanıtım Programı”na katıldı.

A W696596 04

BİLİM KURULU ÜYESİ OLARAK KATILDI

Rektör Aydın, programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi sıfatıyla iştirak etti. Programda, 2025 Aile Yılı ile başlatılan toplumsal farkındalık sürecinin daha ileri bir aşamaya taşınması hedeflenirken, güçlü aile yapısı temelinde Türkiye’nin geleceğine yönelik kapsamlı bir vizyon ortaya konuldu.

A W696596 03

5 STRATEJİK ÖNCELİK BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan vizyon kapsamında; aile kurumunun ve nesillerin korunması, evliliğin teşvik edilmesi, doğurganlık hızının artırılması, gençlerin nitelikli yetiştirilmesi, yaşlı refahının güçlendirilmesi ile kırsal kalkınma ve nüfusun dengeli dağılımı gibi başlıklarda beş stratejik öncelik belirlendi. Bu çerçevenin Türkiye’nin uzun vadeli sosyal ve demografik politikalarına yön vereceği ifade edildi.

A W696596 02

“OMÜ OLARAK KATKI SUNACAĞIZ”

Programa ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak aile ve nüfus eksenli bu vizyonun güçlü takipçilerinden biri olacağız. Üniversitemizin sahip olduğu bilimsel birikim ve araştırma kapasitesiyle aile yapımızı güçlendirmeye yönelik bu stratejik sürece katkı sunmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

A W696596 01

HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİ

Samsun’da yol çalışması: O güzergah kapatılacak!
Samsun’da yol çalışması: O güzergah kapatılacak!
İçeriği Görüntüle

Rektör Aydın, “Aile ve Nüfus On Yılı (2026-2035) Vizyon Belgesi”nin ülke adına hayırlı olmasını temenni etti.

SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler güven tazeledi!

Samsun'da eski sanayi esnafından net talep: Toybelen’de 330 dükkan

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: İHA