OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) dolayısıyla bulunduğu Senegal’de ilk temasını Yunus Emre Enstitüsü ile gerçekleştirdi.

İSTİŞARELERDE BULUNULDU

OMÜ-YÖS’e yönelik katkıları için Yunus Emre Enstitüsü’ne teşekkür eden Rektör Ünal, hazır bulunan heyetle eğitim ve uluslararası öğrenci politikasıyla ilgili istişarelerde bulundu.

"YÖS, ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BİR FIRSAT"

OMÜ’nün uyguladığı yabancı öğrenci sınavı politikasını da değerlendiren heyet, uygulanan sınav politikasının değerli ve ulusulararası öğrenciler için fırsat olduğunu dile getirdi.

GÖRÜŞMEYE BİRÇOK TEMSİLCİ KATILDI

Ev sahipliğini Senegal Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın yaptığı görüşmeye, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kahraman, Elçilik Müşaviri Celal Doğan, Maarif Vakfı Temsilcisi Ahmet Göcen, Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Merve Elsıkma, TİKA Temsilcisi Fuat Canan, Ticari Ateşe Salih Erdal katıldı.

OMÜ, AZERBAYCAN TEKNOFEST'TE STANT AÇARAK YERİNİ ALDI 

Öte yandan, OMÜ, Azerbaycan'da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te stant açarak yerini aldı. Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park'ta düzenlenen festivale OMÜ, birçok projesinin sergilendiği stantla katıldı. Festivalde OMÜ’nün teknolojilerini; Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer ziyaretçilere tanıttı. 

STANDA YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

OMÜ standına Azerbaycanlı akademisyenler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.
Festivale katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’la bir süre sohbet etti. Yazıcı ve OMÜ’lü akademisyenler ise Aziz Sancar’la hatıra fotoğrafı çekildi. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK TEKNOFEST'İNE SAMSUN EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Samsun’un ev sahipliğinde organize edilecek dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST Karadeniz 30 Ağustos-4 Eylül 2022’de gerçekleştirilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.