Yılport Samsunspor ile karşılaşan lider Ankaragücü sahadan 1 puan alması halinde diğer maçların sonucuna bakmadan Süper Lig'e yükselen ilk ekip olacaktı. Bizim ise matematiksel olarak Play Off şansımız bu maçtan alacağımız puan ve puanlara bağlıydı.
Maç her iki takımın oyuncularının yüksek tempolu mücadelesi ile başladı.
İlk gol pozisyonunu duran toptan Osman ile bulduk. Osman net pozisyonda topu kafa ile dışarı atınca bir golden olduk.
Ankaragücü bizim sol tarafımızı Geraldo ile çok iyi kullanınca ve ataklar fazlalaşınca Melih Altıkulaç çok kez Geraldo’yu durdurmakta zorlandı ve sarı kart gördü.
17. dakika da Yücel hoca sarı kartı olan Melih Altıkulaç’ın yerine Soner'i, zorunlu sakatlıktan dolayı ise Hasan’ın yerine Berk’i alarak oyuna bence doğru müdahale etti.
21. dakikada Tomane ile yakaladığımız net gol pozisyonunda Tomane topu rakibe nişanlayınca golden olduk.
Maç boyunca 20 bin Ankaragücü taraftarının önünde dişe diş mücadele etti çocuklar.
İlk yarıda hele öyle bir pozisyon var ki, rakipten dönen topa Cihan’ın vuruşunu kaleci Bahadır son anda uzandı.
Pozisyonlara giren topun hakimi olan takım Samsunsporumuzdu. Yine Savicevic ve Fofana ile çok önemli şansları değerlendiremedik. Finali yapamadık.
İlk yarıda her yönüyle oyunun hakimi ve pozisyonların sahibi bizdik!
İkinci yarıya da istekli ve etkili başlayan Samsunsporumuzdu. Tomane,Tallo ve Yasin ile yakaladığımız net gol pozisyonlarını kaleci Bahadır engellerken finali golle sonuçlandıramadık.
Ankaragücü en etkili pozisyonunu duran toptan Yusuf ile yakaladı. Oda kale yerine zor olanı yaptı ve dışarı attı. Ankaragücü, oyunun son bölümlerinde Cem ve Eren ile girdikleri pozisyonlarda topa vurmakta geç kaldılar.
Çok iyi ve bütün parametrelerde üstün oynadığımız bir maçta futbolun en önemli meyvesi golü atamadık. Beceremedik. Hep söyledim yine söyleyeceğim, ‘Gol yoksa geri kalanı ne kadar iyi yaparsanız yapın sadece kendinizi kandırırsınız. Sonucu sadece gol belirler’ Ankaragücü’ne Süper Lig’de te başarılar dilerken, bizim hala matematiksel şansımızın devam ettiğini, ama ayağımıza gelen fırsatları teptiğimizi söyleyeyim.