Öğretmenler İçin Ek Gelir Kaynağı Sınavlar Başlıyor! 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitimin başlaması ile birçok imtihan yüz yüze olarak okullarda gerçekleştirilecek

Bilhassa imtihana katılan öğrenci sayısı epeyce fazla olan bursluluk imtihanı, üniversite imtihanı, memurluk imtihanı ve liselere geçiş imtihanlarında vazife alınabilmesi için öğretmenlerin müracaat yapması gerekiyor. ÖSYM imtihanlarında misyon alabilmek için üniversite işçisi yahut MEB’de misyonlu olmak gerekiyor. Kaideleri taşıyan öğretmenler, imtihan takvimlerini takip ederek Misyonlu Süreçleri Sistemi (GİS) üzerinden müracaat yapıyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen imtihanlarda gözetmen, salon vazifelisi, gözetmen yardımcısı üzere misyonlarda bulunmak isteyenler ise MEBBİS üzerinden müracaat edebilirler. Pekala 2022 imtihan vazifeli fiyatları ne kadar? İşte öğretmenler için ek gelir kaynağı olan imtihan görevli fiyatları…

AÖF Yeni İmtihan Vazifeli Fiyatları Duyurdu!

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi güz devri orta imtihanları 27-28 Kasım tarihlerinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. İmtihanlarda vazifeli olmak isteyen öğretmenler 12 Kasım 2021 (bugün son) AUGİS sistemi üzerinden vazife talebinde bulunabilecek. Üniversiteden yapılan açıklamada vazifeli fiyatlarında yapılan artış açıklandı. İşte yeni vazifeli fiyatları;

Bina İmtihan Sorumlusu 280 TL,

Bina İmtihan Sorumlusu Yardımcısı 230 TL,

Salon Lideri 200 TL,

Gözetmen 170 TL,

2022 Öğretmenler Hangi İmtihanlarda Vazife Alabilir?

ÖSYM ve Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen merkezi imtihanlar düzenleniyor. En çok öğrencinin iştirakiyle yapılan imtihanlarda ek olarak vazifeli gereksinimi oluyor. İşte öğretmenlerin müracaat yapabileceği imtihanlar;

Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS)

Üniversite imtihanı olarak bilinen YKS imtihanının bu yıl Haziran ayı içerisinde düzenlenmesi bekleniyor. Üç farklı oturumda yapılan imtihana geçtiğimiz yıl 4 milyona yakın öğrenci katılmıştı. Öğretmenler Alan Yeterlilik Testi, (AYT) Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yabancı Lisan Testi (YDT) için vazife talebinde bulunabilir.

Kamu İşçisi Seçme İmtihanı (KPSS)

Geride bıraktığımız memur alımları için yalnızca KPSS lisans oturumları düzenlenmişti. Bu yıl ek olarak KPSS ortaöğretim ve ön lisans imtihanları da düzenlenecek. KPSS sınavında Genel Kültür-Genel Yetenek, Alan Bilgisi, ÖABT üzere birçok oturum bulunuyor.

Liselere Geçiş İmtihanı (LGS)

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin iştirakiyle gerçekleştirilen LGS imtihanları sayısal ve sözel olmak üzere 2. oturum halinde yapılıyor. 2021 yılında Haziran ayında yapılan imtihanın bu yılda misal tarihte düzenlenmesi bekleniyor.

Birinci ve Ortaokul Bursluluk İmtihanı (İOKBS)

Devlet tarafından öğrencilere eğitim hayatlarında dayanak olmak gayesiyle bursluluk imtihanı düzenleniyor. İmtihanda başarılı olan öğrencilere burs yardımı yapılıyor. Bu yıl düzenlenen İOKBS imtihanında yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin iştirakiyle imtihan yapılmıştı.

ÖSYM ve MEB İmtihan Vazifeli Fiyatları Ne Kadar?

Şimdi 2022 yılının vazifeli fiyatları açıklanmadı. Yeni yıl ile birlikte öğretmenlerin ek gelir kaynaklarından birisi olan imtihanlarda vazife alan öğretmenlerin alacakları fiyatlar belirlenecek. En son imtihanlarda vazife alan öğretmenlere verilen fiyatlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ulusal Eğitim Bakanlığı İmtihanları

Bina İmtihan Komite Lideri 265,40 TL

Bina Kurul Üyesi: 237,47 TL

Salon Lideri 230, 48 TL

Gözetmen: 223,50 TL

Yedek Gözetmen: 167,63 TL

E-Sınav Salon Lideri: 181,60 TL

E-Sınav Salon Gözetmeni: 167,62 TL

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İmtihanları

Bina İmtihan Sorumlusu: 396 TL

Bina İmtihan Sorumlusu Yardımcısı: 264 TL

Bina Yönetici İmtihan Misyonlu Fiyatı 264 TL

Bina Yönetici Yardımcısı İmtihan Vazifeli Fiyatı 237 TL

Salon Lideri 237 TL

Gözetmen 198 TL

Yedek Gözetmen 158 TL

Müracaat Süreçleri GİS ve MEBBİS Üzerinden Yapılacak!

2022 yılında yapılacak imtihanlarda sınav sorumlusu, bina yöneticisi, salon lideri, gözetmen, yedek gözetmen üzere misyonlarda bulunmak isteyenler müracaatlarını GİS ve MEBBİS üzerinden yapacak. ÖSYM imtihanı müracaatları Vazifeli Süreçleri Sistemi’nden, Ulusal Eğitim Bakanlığı imtihanı vazifeli müracaatları ise MEBBİS üzerinden alınacak.