Anadolu Mektebi 10. Yıl Edebiyat ve Kültür kampı Samsun'da yapıldı...

Samsun Ladik Akdağ Kamp Merkezi'ndeki Anadolu Mektebi 10. Yıl Edebiyat ve Kültür kampına, 43 ilden 180 öğretmen ve öğrenci katıldı.

Kampta Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü'nün, açılışta yaptığı konuşma öğrencinin yetiştirilmesi açısından son derece önemliydi. Güçlü şöyle diyordu:

"İlk önce iyi bir insan olacak. İyi bir vatandaş olacak. Adalet, hak, hukuk, hizmet, hürmet gibi kavramları bilecek. 18 yaşında memleket sorununa bakmayan adam 40 yaşında ne yapabilir? 18, 19 yaşında idealizmim en yüksek olduğu yaşta kendi memleketindeki meseleye sahip çıkma cesaretini gösteremeyen gencin 40 yaşına geldiğinde yapacağı hiçbir şey yoktur. Bu konuda Anadolu Mektebi bir çağrı, bir uyarı yapıyor. Biz hem çok bilgili, kültürlü, kendini ve toplumu tanıyan, vatan millet kavramının özünü kavramış aynı zamanda da istediği meslekte çok iyi bir eğitim almış gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu ülkede şu anda kendi hayalleri ümitleri olan çok insan var. Aynı zamanda gönül coğrafyamızda Türkiye’den beklentisi olan birçok insan var. Afrika'da, Orta Asya'da, Avrupa'da var."
Eğitimcilerin ve eğitim kurumlarının bunları dikkate alması dileğiyle...
Kalın sağlıcakla...