Matematik dersini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak dersin öğrenimini kolaylaştırmak, öğrencilerin matematiği oyunlarla severek öğrenmelerini sağlamak, matematik ve sınıf öğretmenlerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek olmak amacıyla hazırlanan Samsun Matematik Seferberliği Projesi hayata geçirildi. Başlatılan seferberlik kapsamında fiziksel imkânı olan okullarda matematik atölyeleri, sınıfları, fiziksel imkânı uygun olmayan okullarda ise matematik köşesi ve matematik koridorları oluşturulacak.

EĞİTİM VERİLECEK

Ayrıca şu an kapalı durumda olan İlkadım Çivril İlkokulu il geneline hizmet verecek bir Matematik Yaşam Merkezi’ne dönüştürülecek. Yine Gazi İl Halk Kütüphanesi’nde ve Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulunun Matematik Atölyelerinde öğrencilere yönelik kazanımlara uygun günlük hayatın içinde matematik atölye çalışmaları yapılacak. Proje çerçevesinde öğretmenlere yönelik ise akademisyenler tarafından matematiksel modelleme, materyal geliştirme, davranış teknikleri ve etkili zaman yönetimi konularında eğitimler verilecek.

AW759113_02

2022-2023 eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek olan proje, il genelinde faaliyet gösteren resmi okulların tüm kademelerindeki öğrenciler ve bu okullarda görev yapan matematik öğretmenleri ile ilkokul sınıf öğretmenlerine uygulanacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.