Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan “En Son O Gitti” adlı tiyatro oyunu Zonguldak’ta sahnelenecek. 15-16 Kasım 2013 tarihleri arasında Zonguldak Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan oyun iki perdeden oluşuyor.

Yazarlığını ve yönetmenliğini Ergün Uçucu’nun yaptığı “En Son O Gitti” adlı tiyatro oyunu, 15-16 Kasım 2013 tarihlerinde Zonguldak’ta sahnelenecek. Zonguldak Devlet Tiyatrosu’nda 15 Kasım 2013 günü 20.00’de sahnelenecek olan oyun, 16 Kasım 2013 günü 14.00 ila 20.00 seanslarında sahnelenecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun hazırladığı oyunun konusu ile şöyle; “En Son O Gitti', daha doğmadan birbirlerine gönül vermiş iki aşığın destanı; Kiraz ile Mestan'ın. Şarkılı, türkülü, gülünçlü bir destan bu, masal tadındadır. Çok eski devirlerde, Anadolu'nun güzel bir yöresinde, geleneksel Çorbacılar Gününde, devrin hükümdarı tebdil-i kıyafet halkın içinde gezmekte. Acaba niye? Gün doğumundan gün batımına geçen süre neler getirecek Kiraz ile Mestan'a ve dahi tüm yöreye? Çorbacılar Günü hangi mevzulara gebe? Oyun içinde oyun mu var yoksa bu işte? Burada keselim kelamı da başlasın şenlik, görelim bakalım içinde daha neler var neler. Al gözüm seyreyle.”

Oyuncular ise “Engin Özsayın, Canberk Uçucu, Tunç Yıldırım, Alî Hakan Beşen, Nermin Uğur, Şahap Sayılgan, Bülent Türkmen, Firdevs Aylin Tez, Begüm Akova, Seda Topal, Meriç Bardakçı, Eylül Akbulut, Korhan Enis Yavuz, Cihan Uysal, Eren Demir.”