Muğla İl Özel İdaresi tarafından ihale yoluyla Marmaris Yapı Şirketi’ne satılan Marmaris İlçesi’ndeki Mavi Otel’in yıkımı bugün başladı. Mavi Otel’in yerine iş merkezi yapılacağı belirtildi.

Marmaris Kemeraltı Mahallesindeki 828 metrekare arsa üzerine inşa edilen ve Muğla İl Özel idaresinin geçtiğimiz Temmuz ayında ihaleye çıkartarak 9.5 milyon liraya Marmaris Yapı firmasına sattığı Mavi Otel’in eski binasının yıkım çalışmaları başladı.

Yıkım çalışması öncesi İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri Atatürk caddesi ile Ketenci kavşağını trafiğe kapattı. Daha sonra iş makineleri alana girerek yıkım işine başladı.Yıkılan otel binasının yerine iş merkezi yapılacağı belirtildi.

Muğla İl Özel İdaresi Mavi Otel dahil, elindeki bazı gayrimenkullerin satışını yapmak üzere daha önce ihaleye çıkmış, fakat ihaleye giren olmamıştı. Mavi Otel Muğla İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından Temmuz ayında tekrar satışa çıkarıldı. Marmaris'in en işlek caddesi üzerinde Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan dört katlı Mavi otelin satışı kapalı telif usulü satış ile tekrar ihale yapıldı. İhaleye Marmarisli Üntaş firması ile Marmaris Yapı firması katıldı. Üntaş firması 9 milyon 400 bin TL son teklifi verirken, Marmaris Yapı firması 9,5 milyon TL teklif ile Mavi Otel'in yeni sahibi oldu.