Samsun’da sokağın nabzını tutan Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri, vatandaşlara, "Çevreye duyarlı mısınız, toplumun çevreye duyarlı olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu. 

İşte aldığımız yanıtlar…

ÇÖP ATANI UYARIYORUM
Yasemin GÜRBÜZ: Çevreye duyarlı biriyim. Çevreye çöp atarak çevreyi kirletmiyorum. Çöp atanı gördüğümde de uyarıyorum. Aynı zamanda herkesin çevreye duyarlı olduğunu düşünmüyorum ama bazen dikkat etmeyenleri de görüyorum.

KİMSE ÇÖPLERİNİ AYIRMIYOR
Hatun TÜRE:Çevreye çok duyarlı bir insanım. Evimde geri dönüşüm olarak çöpleri ayırıyorum mesela poşetleri, kutuları, pilleri ayırıyorum. Herkesin de ayırmasını tavsiye ediyorum. Toplumun çevreye duyarlı olduğunu düşünmüyorum. Yaşadığım apartmanımdan oturduğum mahalleden görüyorum. Kimse çöplerini ayırmıyor. Özellikle etrafa tükürmeyelim, bu durumdan hiç memnun değilim. Lütfen çevreye duyarlı olalım.

HERKESİN DUYARLI OLMASINI İSTERİM
Selahattin AKMAN:Çevreye duyarlı biriyim. Çevremi temiz tutmaya çalıyorum. Toplumda duyarlı olanlarda duyarsız olanlar da var. Duyarsız olanlar genelde çöpleri her yere bırakıyorlar. Bence çöpü muhafaza etmek gerekir. Belediyenin araçları geldiği zaman alabileceği yerlere koymalılar. Herkesin duyarlı olmasını çok isterim. 

TOPLUM DUYARLI DEĞİL 
Yener ŞAHİN: Çevreye çok duyarlı biriyim. Bunun için elimden gelen her şeyi yapıyorum.  Çevreye zarar vereni gördüğüm zaman da uyarırım. Eğitimci olarak çevrenin bir insan için ne kadar değerli olduğunu bilen biriyim. Toplum ise çevreye kesinlikle duyarlı değil. Nedeni ise çevreye duyarlı olmak bilinçle ve eğitim ile ilgili toplumumuzun eğitim seviyesini biliyorsunuz bununla da doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. 

EĞİTİMSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUM
Şeref ŞAHİN: Çevreye duyarlıyım ama toplumun çevreye duyarlı olduğunu asla düşünmüyorum. Mesela insanlar kullandıkları sigaraların izmaritlerini yerlere atıyor, yerlere tükürüyor. Bu durumu çok yadırgıyorum ve bizi gerçekten üzüyor. Nedenini ise eğitimsizlik olarak görüyorum. 

KURALLARA UYULMUYOR
Tayfur DUMLU:Çevreye elimden geldikçe duyarlı oluyorum. En basit örnek olarak yere çöp atmıyorum. Atanları da mutlaka uyarıyorum. Toplum ise hiçbir şekilde duyarlı değil. Asla kurallara uymuyorlar. Bu durumdan hiç memnun değilim. 

KARŞI ÇIKIYORLAR
Ömer ŞENGÜL:Çevreyi temiz tutmak lazım. Çevreye çöp atanları pisletenleri de uyarmamız lazım. Örneğin sigara izmaritlerini yerlere atıyorlar. Uyarmak istiyoruz ama bu devirde kimseye de bir şeye diyemiyoruz. Karşı çıkıyorlar. Samsunumuzda çevreye duyarlılık diye bir şey yok.

BİLİNÇSİZLİK VE EĞİTİMSİZLİK 
Erol EVİM:Çevreye duyarlıyım. Evimde ilaçları, pilleri duyarlı bir şekilde gerektiği yerlere atıyoruz. Çöplerimizi sıkı bağlıyoruz, etrafa yayılmaması için. Gözlemlediğim kadarıyla toplum çevreye pek duyarlı değil. İnsanlar bu kirliliğin ne gibi zararları doğuracağını bilmiyor.Nedeni ise bilinçsizlik eğitimsizlik olduğunu düşünüyorum.

DUYARLI DEĞİLİM
Abdullah SERTKAYA: Çevreye pek duyarlı biri değilim. Toplumun da çevreye duyarlı olduğunu düşünmüyorum. Nedenini ise ekonomik sorunlar olabilir. Çünkü insanların kafası o kadar dolu ki bunları düşünebiliyor mudur bilmiyorum. 

Haber: Ebru ÖZTÜRK-  Hande ONAT