Necattin Demirtaş'ın İddialarına Yanıt Gecikmedi! "Konuyu Önceden Görüşmedik" İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın lüks araç hibesi ile ilgili görüştüğünü iddia ettiği grup başkanvekilleri, konunun kendileriyle görüşülmediğini söyledi

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın meclis toplantısından önce lüks araç hibesi ile ilgili görüştüğünü ve itiraz gelmediğini iddia ettiği AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri, konunun kendilerine sadece meclis gündemi olarak sunulduğunu söyledi.

'MECLİS ADINA KARAR VEREMEYİZ'

Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Ali Kandemir, MHP Grup Başkanvekili İbrahim Üstün, Başkan Necattin Demirtaş'ın kendileriyle yalnız meclis gündemiyle ilgili görüştüğünü belirterek, "Bizim önceden görüştüğümüz bir toplantıda meclis adına karar verme yetkimiz yoktur" dedi.

'BÖYLE BİR YETKİYE SAHİP DEĞİLİZ'

Demirtaş'ın önceden hibe araç ile ilgili kendilerinden olumlu bir yanıt aldığına dair söylemlerinde doğruluk payı olmadığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Yılmaz, "Kendisi gündemden evvel bizi telefonla aradı. Gündem maddelerini grup başkanlarıyla tartışalım bundan sonra böyle yapalım dedi. Biz 4 grup başkanı olarak gittik. Bize konuyu açıkladı. Biz grup başkanı olarak orada kabul edip etmeme yetkisine sahip değiliz. 'Biz bu maddeleri ilçe başkanlarımıza gideriz, grup toplantısında tartışırız öyle kanıya varırız' dedik. Teşekkür ettik ayrıldık. Orada gündemden evvel grup başkanı olarak bir belediye başkanı ile şunu kabul ederiz bunu kabul etmeyiz deme yetkisi bizde yok. Biz ancak bize iletilen maddeleri, konuşulanları ilçe başkanlarımız ile toplanan grup toplantısında izah ederiz" dedi.

'BİZİ ZAN ALTINDA BIRAKMASIN'

"Grup başkanvekilleri meclis üyelerinin iradesini kendi şahsi çıkarlarına göre ya da fikirlerine göre kullanamaz" diyen MHP Grup Başkanvekili İbrahim Üstün, "Burada ben üzülerek ifade etmek istiyorum ki aracı hibe etmek isteyen şirketle belediyemiz çok uğraşıyor. Daha önce meclise bu şirketin borçlarını ödemek için şahsa özel borçlanma getirdiler meclise. Sonra da belediyemiz bu borcu kendi imkanlarıyla ödedi. Cumhur İttifakı olarak bu güne kadar belediye başkanımızın hiçbir mantıklı getirdiği teklifi reddetmedik. Başkan 'Biz yeniden grup başkanvekillerini toplayacağız fikir alışverişinde bulunacağız' diyor. Bizi yeniden toplaması meclisin kararını etkilemez. Biz grup başkanvekilleriyiz. Biz meclis adına karar veren kişiler olsaydık zaten meclis üyelerine gerek kalmazdı. Burada ikna edecek bir durum yok. Grup başkanvekilleri olarak bizi zan altında bırakmasın" diye konuştu.

'SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ETİK DEĞİL'

Konunın kendilerine meclis gündemi olarak geldiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Ali Kandemir ise şunları söyledi:

"Meclis üyelerine danışmadan bizim kabul edip etmeme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Daha sonrasında gruplara danıştık mecliste de olumlu bakmadık. Bizimle zaten 2-3 yıldan beri iki veya üç kez toplantı yaptı. Başkan Demirtaş sadece, 'Bundan sonra sizi çağırıp gündemleri belirteceğiz. İlk defa buna başlıyoruz' dedi. Ocak gündemiyle alakalı ilk kez grup başkanlarını odasına çağırdı. Gündemleri iletti, sırayla okudu ve birer nüsha verdi. Biz de gündemleri tartışıp 'evet' veya 'hayır' demedik. Ayrıca 'Bakın böyle bir konu var grubunuzla danışın evet veya hayır çıkaracaksanız ona göre bana bildirin' demedi. Bu konu sosyal belediyecilikte etik değil. Cumhurbaşkanı'nı eleştirdik Katar'dan uçak aldı diye. 0nu eleştirdiğimiz yerde bu konuya evet nasıl verelim? Hem de altımızda çalışan bir firmanın bize bir araç hibe etmesi abes. Kabul etmedik."

Merve İLHAN - Dilber BAHADIR,

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.