İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 3 mahallede tepki gösterilen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve MHP İl Başkanı Abbullah Karapıçak ile görüşeceğini açıkladı. Demirtaş, Zeytinlik, Kadıköy ve Anadolu mahallelerinde kentsel dönüşümdeki kat uygulamasıyla 2 bin 762 hanenin mağdur edileceği belirterek, konunun sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.

'MAĞDURİYET YAŞANACAK'

Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerinde, 6 kata göre hayata geçirilecek dönüşümün yaratacağı mağduriyeti dile getiren Demirtaş, "Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışması var. Yapılan hesaplamalara göre orada 7 bin konut var, yeni yerleşime göre de 2 bin 762 civarında konut azalıyor. Her konutta 4 kişi varsa bu 10 bin kişiyi siz oradan, başka bir yere götürüyorsunuz demektir bu. Kimler gidecek başka yere, gönüllüler gidecek. 5 bin kişi gitti, geri kalanı nasıl ve neye göre seçeceğiz. Yaşam kalitesini artırmak için burada yaşanmaz diyoruz. Kim diyor bunu bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi diyor. Size yaşanacak güzel yer yapacağız diyorsunuz ama nüfusun yarısına nereye giderseniz gitsin, diyorsunuz" dedi.

CANİK'TE 9, BİZE 6 KAT

Kentsel Dönüşümün Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde de yapıldığına dikkati çeken Demirtaş, açıklamasında "Gaziosmanpaşa'da emsal iki, bizde de iki. Orada 9 kat, bizde 6 kat veriliyor. Kat neden önemli. Kat sayısı arttığı zaman pay miktarı artmış oluyor. Biz onun için kat sayısını yükseltelim istedik. Zeytinlik Mahallesi'nde daha önce AK Parti döneminde mahallenin bir kısmına emsal 4 verilmiş. Şimdi aynı mahalleye iki veriyorsun. Peki o zaman biz bu emsal 4'ü neye göre verdik. O zaman niye verdik" diye konuştu.

ÇÖZÜM ARIYOR

Demirtaş, üç mahallenin yaşadığı sorunu çözüm bulmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, AK Parti İl Başkanı Aksu ve MHP İl Başkanı Karapıçak ile görüşerek, 6 kat planın değiştirilmesine yönelik girişimlerde bulunacağını söyledi. Yapılacak görüşmelere ilişkin Demirtaş, "Sorunu çözmek için, gerekçelerimizi anlatarak, orta yol bulmaya çalışacağız" dedi.

Demirtaş, bu temasların sonucuna göre, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ile de görüşebileceğini kaydetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.